Briareos napisał(a):Ten do BMW jest 24V
Nie czytałem opisów, tylko szukałem AAAAmmmmperów!

Briareos napisał(a):No da się, ale...
Przecież napisałem
GofNet napisał(a):Jednak czy któryś nawet po przeróbkach będzie pasował, to już Twoja brocha
Skrajne oczekiwania wymagają drastycznych kroków

. Co się nie da... Będzie się co prawda trochę wlekł po ziemi a spalanie podskoczy o połowę, ale kogo to... Ma dawać radę uciągnąć sprzęt estradowy, więc trzeba poświęceń.
U mnie na wolnych obrotach, na światłach mijania, po włączeniu kierunkowskazu słyszę, jak silnik rytmicznie przyspiesza i zwalnia ale jakoś mi to nie przeszkadza. Akumulatora nie doładowywałem od nowości, czyli od 2 lat i jemu to też nie przeszkadza. Komputer odnotowuje zwiększony pobór prądu, więc zwiększa obroty do pułapu, przy którym alternator jest w stanie poradzić sobie z obciążeniem. Z chwilą, gdy te ostatnie malenie, komputer obniża obroty do wystarczających (lub wolnych) do poradzenia sobie z występującym obciążeniem prądowym.
Jakoś nie wierzę w to, aby kolega
mlody1921 od wejścia do pojazdu aż do jego opuszczenia słucha ciężkiego metalu lub hipciahopcia na maksa. Jeśli jednak tak jest (kolejna skrajność), to niech w domu sobie stworzy "szybkozłączkę" do doładowywania akumulatora oraz w aucie zmajstruje gniazdo do ładowania i raz-dwa razy na dzień ładuje akumulator przed albo po powrocie z głośniej przejażdżki.
Można oczywiście bawić się w kondensatory, celem buforowania, ale nie zmniejszy to poboru prądu lecz jedynie zapewni lepsze warunki pracy dla sprzętu.
Pozdrawiam
..::GofNet::..