reflektory do mx3
Strona 1 z 1
mam problem z nabyciem reflektorow do mx3,słyszałem że pasuja zamiennie reflektory od lanosa?czy to prawda?
-
Gość
Tak, ale wiaze sie to z przerobieniem maski, blotnikow i zderzaka. Moze wyjsc taniej, aczkolwiek efekt nie jest ciekawy. Bylo o tym na forum.
fzibi napisał(a):mam problem z nabyciem reflektorow do mx3,słyszałem że pasuja zamiennie reflektory od lanosa?czy to prawda?
Lanosa
Pyton162 napisał(a):szukaj, i nie rob wiochy z tego auta , pozdro
dlaczego wiochy ? Mi sie cholernie nie podobaja reflektory w mx3... Lampki od lanosa lub civic maja sens gdy utko jest po dzwonie i klepanie maski i wymiana zderzaka jest nieunikniona. Gdybym wczesniej sie zdecydowal na ten zabieg to teraz zamiast nudnych reflektorow mialbym polerowane szkiela w reflektorach od civica. A i koszt wymiany reflektora nie bylby taki wysoki jak w reflektorach mx'a. Bo prawda jest taka ze cholernie drogie sa te reflektory a to jedynie dlatego ze to jednorazowki i nic z nimi sie nie da wyczarowac, nie da sie rozebrac i do tego gruba warstwa szkla. Dla ori reflektorow z mx3 mowie stanowcze NIE. A od zmian reflektorow mozna zaczac ladny tuning mx'a.
fzibi napisał(a):mam problem z nabyciem reflektorow do mx3
a nie przypadkiem z cena jaka sobie za nie wolaja ? za 1200 zl znajde Ci te reflektory i bedziesz je mial na poniedzialek
Speed it's all I need
- Od: 29 gru 2005, 13:36
- Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(
Można jeszcze wrzucić lampy od poprzedniego Civica – jest gdzieś na forum opis jak to zrobić, ale
– oryginały jak się dobrze zakręcisz to znajedziesz za 500zł sztukaPyton162 napisał(a):szukaj, i nie rob wiochy z tego auta
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ale ja nie rozumiem tej niecheci do innych reflektorow. Nie jest sztuka wstawic ori reflektory, wstawcie tam inne reflektory i ladnie spasujcie i bedziecie goscie i to nie jest wiocha bo latwo mozna wylookac roznice miedzy wiejskim wstawieniem refleksow a godzin pracy nad oczkami naszych mazdek. Osobiscie bardzo podobaja mi sie lampki od civica jesli sa dobrze wkomponowane a zdanie ze to jest wiejskie raczej powstaje z zazdrosci tego ze niektorzy potrafia sie wyroznic z tlumu. I znow oberwe od kogos za poglady 
Speed it's all I need
I tu jest pies pogrzebany, bo reflektory od MX-3 sa plaskie, a od Lanosa i Civica – wylupiaste. Ale fakt, ze przy jakims glebszym tuningu mozna pokusic sie o taka zmiane, jesli tylko zostalaby profesjonalnie wykonana 
tylko ze jezeli goscia nie stac bo tak zakladam na lampy skoro sa tylko te drogie to napewno nie bedzie go stac na takie mody zeby wstawic inne lampy i do tego przerobic co nieco auto, owszem mozna kombinowac i wstawic inne ale to juz przy duzych przerobkach stylistycznych kotre bede wspolgrac z nowymi lampami
-
Pyton162
Najtaniej wyjdą używane oryginały – dobra przeróba po której maski nie zacznie ruda szamać trochę będzie kosztować 
Trusted computing – Yes or No?
odsylam z tematem kosztow przerobek do mx-mena, bo on po lekkim dzwonie sie zdecydowal na wymiane lampow. skoro maska i tak bedzie musiala byc malowana, zderzak zapewne nowy i tez lakierowany bylby to nie jest to az taki straszny koszt, dobry blacharz i lakiernik i bedzie super...
Speed it's all I need
Zdecydowanie jesli nie ori nawet uzywane to lampy od CiIVICA ! ! ! A jak sie da tuningowe lampy soczewkowe to nie dosc ze super wygladaja (np z czarnymi wkladami) to jeszcze swieca ksenonkami.
V6 power
! Fajnie było,
TURBO power to jest to!
200SX S13 mint condition
http://www.nissantech.pl/viewtopic.php?f=5&t=641

TURBO power to jest to!
200SX S13 mint condition
http://www.nissantech.pl/viewtopic.php?f=5&t=641
- Od: 6 mar 2006, 19:35
- Auto: MX-3 V6 teraz 200SX
jano86 napisał(a):lampy soczewkowe to nie dosc ze super wygladaja (np z czarnymi wkladami) to jeszcze swieca ksenonkami.
czy tylko udają ksenony?
Bo "prawie" robi różnicę

Strona 1 z 1