przeciek w mazdie mx-3

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez krakusik mx-3 » 1 kwi 2006, 12:56

mam wielki problem z moja mazda :( moze mi ktos pomoze ? gdy pada deszcz podczas jazdy zalewa mi auto tzn od strony kierowcy za siedzeniem normalnie woda tam stoji...
niewiem czego to moze byc przyczyna bo wycieraczka w przodzie jest suchutka sprawdzalem podwozie nie ma zadnej dziury ani podobnych rzeczy ....
mam 2 pytanie. pierwsze pytanie czy to moze byc po przez uszczelki chodz niewidze zeby byly mokre ? a drugie pytanie gdzie mozna w krakowie kupic uszczelki do drzwi do mx-3 ? lub czy ktos ma takie uszczelki do sprzedania ? aa zapomnial bym ma ktos moze do sprzedania kierunkowskaz do mx-3 z 96 roku strona pasażera ?
z gory dziekuje pozdrawiam mazdziarzy :)
Forumowicz

Od: 18 mar 2006, 21:19
Auto: ruski czerwony sapowóz ]:>
włoski gazowóz :P
i japońska hulajnoga :P

sprzedam alu ramki do mx3/323

Postprzez eMiX3 » 1 kwi 2006, 20:56

no wiec tak :) odnosnie kierunkow to poszukaj na allegro i napewno znajdziesz... uwazaj tylko na kolory :) bo te kierunki wystepuja w kolorach bialy i pomarancz... najlepiej zakup dwa (koszt okolo 80 zl)...
w mx3 czesta przypadlosc to uszczelki przy drzwiach ( gorne zaokraglenie) czesto w tym miejscu uszczelki sie urywaja przy mocowaniach ( wystarczy dobry klei i to jest jakies 5 minutek roboty), ale ja bym obstawial uszczelki klapy bagaznika... Tylko ze kwestia tej kaluzy, ona tak sie pojawia sama z siebie ? nie ma zadnego miejsca mokrego oprocz tego miejsca za kierowca ? A i sprawdz szyber :) moze masz przeciek z daszku i nawet go nie zauwazasz, bo krople za Toba padaja... Ogolnie w MX3 troche dziwne wydaje mi sie ze cos przecieka... malo tak jest uszczel i miejsc gdzie do przecieku moze dochodzic.
Speed it's all I need
Forumowicz

Od: 29 gru 2005, 13:36
Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(

Postprzez marek » 1 kwi 2006, 22:19

krakusik mx-3 napisał(a):mam wielki problem z moja mazda moze mi ktos pomoze ? gdy pada deszcz podczas jazdy zalewa mi auto tzn od strony kierowcy za siedzeniem normalnie woda tam stoji...

A jak pada i samochód stoi to też sie woda zbiera?

Jesli tylko w czasie jezdy to sprawdź przede wszystkim połączenie nadkola z poszyciem błotnika.
Najlepiej to zdejmij boczek tylny we wnętrzu, tylną kanapę i plastik z tylnego słupka.
Następnie poproś kogoś aby lał wężem pod cisnieniem wodę na nadkole, na styk klapy z nadwoziem (tam jest newralgiczny punkt w miejscu przejścia przewodów – właśnie po lewej stronie) No i oczywiście szyberdach.
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez krakusik mx-3 » 2 kwi 2006, 11:13

dziekuje za pomoc :) ... a wiec tak szyberdach sprawdzalem nie ma zadnych przeciekow a wczoraj dokladnie sprawdzalem uszczelki klapy i znalazlem lekkie uszkodzenie uszczelki zalatwilem ten problem silikonem i uszczelka wyglada jak nowa :) a czy jak auto stoji i pada a woda sie zbiera to niewiem bo zauwazylem to po jezdzie wychodzac z auta. auto bylo tylko mokre wlasnie z tylu tam gdzie jest za kierowca miejsce dla pasazera .... narazie auto sie suszy w garazu u znajomych probe z wezem przeprowadze jutro :) jeszcze raz dzieki pozdrawiam !!!
Forumowicz

Od: 18 mar 2006, 21:19
Auto: ruski czerwony sapowóz ]:>
włoski gazowóz :P
i japońska hulajnoga :P

sprzedam alu ramki do mx3/323