nie lubię jeździć bez owiewek – taki mam wniosek po ponad 2 miesiącach użytkowania bezowiewkowej mx-3. w katalogu heko nie ma owiewek do mx-3. byłem dzisiaj w heko w warszawie na szczęśliwickiej i niestety okazało się, że nie pasują także od żadnego 3-drzwiowego modelu 323 (przymierzaliśmy). czy ktoś z szanownych forumowiczów wie może, gdzie można nabyć, także za gramanicą, wysyłkowo, takie owiewki? przeszukałem forum pod kątem "owiewki" i nie znalazłem tej dyskusji, ale wydaje mi się, że ktoś kiedyś pisał, że takowe do mx-3 ma. więc istnieją
ewentualna propozycja, o której mowa w temacie, jest na wypadek nieznalezienia tych owiewek. heko może je zrobić – w każdy poniedziałek przyjmują na szczęśliwickiej pojazdy do zrobienia obrysów, po trzech tygodniach trzeba zjawić się na przymiarkę i model zostaje wdrożony do produkcji. właściciel pojazdu wzorcowego dostaje parę gratis, heko zostaje wzorzec i dalsza odsprzedaż. jeśli nie udałoby się znaleźć już gotowych owiewek a byłoby kilka osób zainteresowanych, to może ktoś mógłby się poświęcić i podjechać do heko na zdjęcie wymiarów szyby?
ja odpadam, niestety – moja mx-3 ma zbyt zniszczone uszczelki w oknach i może się okazać, że owiewki zrobiona na wymiar moich szyb nie pasują do żadnej innnej mx-3