Kontrolka spryskiwacza
Strona 1 z 1
Mazda MX3 95. Witam mam taki mały problem, a mianowicie miałem nie działający silniczek tylnego spryskiwacza zrobiłem go i wszystko chodzi jak należy tylko że kontrolka na desce cały czas się świeci nie mam pojęcia czego płyn jest zalany a ona nie gaśnie może ktoś wie czego będę zobowiązany za pomoc pozdrawiam.
-
kamilreal1
jest jeszcze 2 zbiorniczek z tylu auta
po lewej stronie w bagarzniku... tam tez dolej i powinno zgaasnac.. jak juz to zrobiles i nie gasnie to znaczy ze czujnik padl albo bywa tez tak ze gdy szybko smigasz po zskretach to sie zalacza bo plyn sie przelewa
ja tak mam:P poswieci poswieeci i zaraz zgasnie

Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
To znów ja
. Dwa zbiorniczki są zalane do pełna a ona świeci,może czujnik masuje i dlatego świeci kontrolka?? A jeszcze jedno gdzie ten czujnik się znajduję bo stylu go nie ma, jak robiłem silniczek to nic takiego nie zauważyłem.Proszę o pomoc.WIELKIE DZIĘKI!!!
-
kamilreal1
Czujnik jest tylko w przednim zbiorniku, bardzo możliwe, że (tak jak u mnie) bojka która pływa w czujniku się blokuje, ja rozbierałem to u siebie ze 3 razy aż się wkurzyłem i odwróciłem bojkę tak aby nie mogła stykać biegunów
plusy: brak wkur***cej kontrolki, minusy: musisz co jakiś czas sprawdzać poziom płynu manualnie, lecz zbiornik z przodu jest tak pojemny, że nie trzeba tego robić często. Ewentualnie jeszcze możesz wyciągnąć żarówkę od tej kontrolki, ale łatwiej będzie przy zbiorniku.
- Od: 22 cze 2009, 19:13
- Auto: Mx-3 1,6 16v SOHC
Strona 1 z 1