Koszt polakierowania auta u lakiernika
1, 2
a nie lepiej wyrównać wszystkie nie równości i dać do oklejenia ;] – ta sama cena z tego co czytałem ... trwałość nawet lepsza a na 100% będziesz miał jeden kolor ;] a nie zależne to będzie od lakiernika czy się mu chce czy nie ;] – przy oklejaniu można wykazać się inwencją twórczą ;]
- Od: 18 gru 2008, 00:24
taaa, oklejac to wiezsz co można....szybę w sklepie
samochód musi lśnić, zero rysek pęcherzy rdzy, zadrapań
mucha ma zjechac po masce tak odpolerowany ma być.
a nie jakaś badziejska folia.
samochód musi lśnić, zero rysek pęcherzy rdzy, zadrapań
mucha ma zjechac po masce tak odpolerowany ma być.
a nie jakaś badziejska folia.
lubie wszystko co ma silnik 4 koła i spala paliwo
SPRZEDAM NISSAN MICRA STYLE `98 – mojej mamy:) zarejestrowana
SPRZEDAM NISSAN MICRA STYLE `98 – mojej mamy:) zarejestrowana
- Od: 31 lip 2005, 22:30
- Auto: japońskie i niemieckie
Witam, kumpel kupił mazde z 95r w kolorze TURKUSOWYM, i mam takie małe pytanie w tym gorącym słońcu łapie ona dziwne odcienie, chodzi mi o to ze np. Zderzak jest czasem ciemniejszy niż Maska, Lub nadkole jest Jaśniejsze od Maski, czy te mazdy już tak mają? Pozdrawiam
- Od: 16 sie 2010, 20:32
Sadze, ze musial miec malowane niektore czesci. Po tylu latach nawet jesli sie w miare dobrze dobierze kolor farby to jednak pozostala czesc lakieru moze juz byc delikatnie jasniejsza od slonca. Zawsze najlepiej pomalowac cale auto choc to koszt zdecydowanie wyzszy niz np koszt pomalowania kilku elementow. Moze niech sprobuje polerki i zobaczy jaki bedzie efekt.
A tak na marginesie to nie jest kolor turkusowy tylko blekit karaibski
A tak na marginesie to nie jest kolor turkusowy tylko blekit karaibski
- Od: 8 kwi 2008, 09:00
- Auto: BMW X3 E83 3.0 i
Z uproszczenia na swój kolor też mówię Turkusowy
Z tego co wiem to były 3 wersje/tony tego samego koloru tzn. niby ten sam kod: Z1, aczkolwiek pierwsza wersja z mniejszą ilością brokatu, druga z grubszym brokatem, trzecia z bardzo drobnym brokatem. Przez to są jak by 3 tony tych lakierów
Później dochodzą jeszcze zmatowienia i wypłowienia koloru itp.
Ogólnie ciężko dobrać ten lakier tak na 100% 
- Od: 6 cze 2008, 20:30
- Auto: MX-3 1.6 B6 '93r
MX-3 1.8 BP '91/'95r
Mazda 2 1.5 '08r
Mazda RX-8 03r
Mazda 6 II GH '10r
Kurde szkoda sprzedawać tą mazdę, oboje sobie sprowadziliśmy takie same i obojgu nam się one BARDZO podobają ^^. Więc raz jeszcze sie zapytam, ile by kosztowało pomalowanie całości? i czy w ogóle jest sens skoro nie rzuca sie to jakoś specjalnie
Pozdrawiam bardzo Serdecznie 
- Od: 16 sie 2010, 20:32
Srednio koszt malowania jednego elementu wynosi ok 250 – 300 zl. Koszt malowania calego samochodu ok 2500 zl. Takie ceny przynajmniej sa w mojej miejscowosci. Oczywiscie mozna znalezc tansze propozycje ale czy tanio znaczy dobrze?
- Od: 8 kwi 2008, 09:00
- Auto: BMW X3 E83 3.0 i
Hej ja właśnie odebrałem moją Magdę od lakiernika on mi policzył po 250 zł za element on malował w polmozbycie bo tam pracuje jestem zadowolony.
-
huzu
1, 2