Kontrolki przy zegarach od czego ?
1, 2
ESP w konstrukcji z 1991 roku
To chyba Japończycy by wyprzedzili resztę świata o całą epokę
No chyba że ktoś przełożył w stodole
Trakcji tez nie ma i nie miała
Ariel84 masz marzenia.
To chyba Japończycy by wyprzedzili resztę świata o całą epokę
No chyba że ktoś przełożył w stodole
Trakcji tez nie ma i nie miała
Ariel84 masz marzenia.
pawel napisał(a):ak nie ma jak jest ;p taka jak tu nr 9 –> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=670817
Takie sa w 323f ba, lub w wersji mx-a z usa (precidia)
Ale obie kontrolki sie wykluczaja, jak jedna jest to drugiej nie ma – kwestia rynku na który byl przeznaczony)
MX-3 rozebrałem po kilka razy na części pierwsze, znam je od strony mechanicznej, elektronicznej, jak i elektrycznej i zapewniam Cie że nie ma w MX-3 żadnych bajerów wspomagających kierowce poza:
wspomaganiem kierownicy, abs-em i wspomaganiem hamowania... to koniec.... polecam zaopatrzyc się w rozsądek podczas jazdy mxem, jak wpadniesz w poślizg, żaden elektroniczny mózg nie wyciągnie cie z opresji, polecam polatanie po śniegu w poślizgu... tam zauważysz że ta kontrolka ci się zaświeci, ale nie będzie ona oznaczac działania ESP, tylko będzie oznaczac wyłączenie się układu ABS, który zgłupieje podczas poślizgów na śniegu... ta kontrolka zgaśnie po ponowym urychomieniu silnika....– ABS sie naprawi
Proszę o skończenie mitów pt. ESP, ASR, i bóg wie jeszcze co w MX-3.
Jakby mx-3 miałby te bajery to bym go nie kupił... polegam na sobie, nie na elektronice...roboty be
A to że mx trzyma sie jak przyklejony to tylko jego wspaniałe właściowości jezdne
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Ariel84 napisał(a):w MX-3 jest raczej ESP , ta kontrolka go symbolizuje , oczywiście oznacza to także iż jest ABS co odczuwa się wciskając np. na śniegu hamulec (automatycznie pedał odskakuje ), EPS -Electronic Stability Program elektroniczny program stabilizacji.To połączenie także ABS i ASR .Co oznaczją te terminy można łatwo znaleźć .
Dobrze to się odczuwa jadąc z prędkością powyżej 50km/h i gwałtownie kręcąc kierownicą , poszczególne koła automatycznie zostaja wyhamowywane by auto nie wpadało w poślizg co jest oczuwalne , autko świetnie trzyma się drogi.
Prawda wprowadził mnie w błąd artykuł o mazdzie mx-3 oraz osoba która miała taką mazdę i twierdziła że ma kontrole trakcji , lecz przeczytałem oryginalną instrukcję obsługi i tam nie ma NIC wspomniane i trakcji lecz jest napisane iż ta kontrolka to ABS , przepraszam za wprowadzanie w błąd , sugerowałem się tym co napisano w artykule...
- Od: 5 sie 2009, 14:38
- Auto: Mx-3 k8
1, 2