FOTORELACJA – podgrzewane lusterka MX-3
1, 2
Nie radzę podłączać mat na stałe pod zasilanie, bo za chwilę przepalisz maty. O ile dobrze kojarzę masz mate z VAGowskiego, prawego, małego lusterka. Te maty z allegro wytrzymują średnio rok o ile są podłączone prawidłowo czyli pod włącznik ogrzewania tylnej szyby. Niestety przeciągnięcie kabli do kabiny wymaga trochę gimnastyki. Przechodziłem to 
Najlepiej zastosować w drzwiach guzik,
taki:
np
lub inny bardziej pasujący do kabiny
taki:
np
lub inny bardziej pasujący do kabiny
Ostatnio edytowano 28 mar 2015, 23:18 przez Piotrek_154, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zdjęcia na serwer MS
Powód: Zdjęcia na serwer MS
loockas napisał(a):O ile dobrze kojarzę masz mate z VAGowskiego, prawego, małego lusterka
Maty uniwersalne, sprzedawca nic nie pisał na aukcji, że to jakiś konkretny model.
Też nie jestem przekonany do podgrzewania "na stałe", ale narazie tak zostawiam. Jak zrobi się cieplej to postaram się przeciągnąć kable pod przełącznik podgrzewania tylnej szyby. Mam nadzieję, że wytrzymają do tego czasu.loockas napisał(a):Nie radzę podłączać mat na stałe pod zasilanie, bo za chwilę przepalisz maty.
Co zauważyłem po kilku dnia użytkowania: lusterka szybko robią się suchutkie, nie nagrzewają się do wysokiej temperatury – czyt. nie są zimne, po ich montażu mazda zyskała 5 KM
Sądziłem, że są z prawego VAGa, bo są bardzo małe. W lewym lusterku w seacie mam matę na całej powierzchni szkła. Z prawej strony jest właśnie lusterko podobnych wymiarów co twoja mata.
Niby można, ale po co? Chyba najlepiej zrobić to tak jak większość producentów samochodów – podłączyć pod przycisk ogrzewania tylnej szyby.
Gratuluję jednak wykonania i zrobienia fotorelacji.
D4NI3L napisał(a):lub inny bardziej pasujący do kabiny
Niby można, ale po co? Chyba najlepiej zrobić to tak jak większość producentów samochodów – podłączyć pod przycisk ogrzewania tylnej szyby.
Gratuluję jednak wykonania i zrobienia fotorelacji.
Ja mam zamiar wpiąć się w kostkę przy włączniku ogrzewania, tylko jest sporo zabawy, żeby przeciągnąć tam kabel 
Do włącznika nie ma problemu jak już tylko przejdziesz przez harmonijkę w drzwiach
Montowałem elektryczne szyby (miałem korbki) i przechodziłem przez ten dramat. Ja jednak miałem o tyle prosto, że z powodu braku fabrycznych szyb miałem puste kostki i mogłem sobie w nich puścić nowe przewody.
loockas napisał(a):przechodziłem przez ten dramat.
Nawet mi nie przypominaj

Ja i LeeX musieliśmy ściągać drzwi aby przeciągnąć kabel od siłownika do alarmu.
dlatego jak już będę się za to zabierał to zrobię sobie osobny przełącznik w drzwiach
1, 2