FOTORELACJA – podgrzewane lusterka MX-3

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez loockas » 7 lut 2012, 00:09

Nie radzę podłączać mat na stałe pod zasilanie, bo za chwilę przepalisz maty. O ile dobrze kojarzę masz mate z VAGowskiego, prawego, małego lusterka. Te maty z allegro wytrzymują średnio rok o ile są podłączone prawidłowo czyli pod włącznik ogrzewania tylnej szyby. Niestety przeciągnięcie kabli do kabiny wymaga trochę gimnastyki. Przechodziłem to :)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez D4NI3L » 7 lut 2012, 09:14

Najlepiej zastosować w drzwiach guzik,

taki:
np
przeł.jpg

lub inny bardziej pasujący do kabiny :)
Ostatnio edytowano 28 mar 2015, 23:18 przez Piotrek_154, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zdjęcia na serwer MS
Forumowicz

Od: 20 paź 2008, 15:40

Postprzez lukipietras » 7 lut 2012, 20:40

loockas napisał(a):O ile dobrze kojarzę masz mate z VAGowskiego, prawego, małego lusterka

Maty uniwersalne, sprzedawca nic nie pisał na aukcji, że to jakiś konkretny model.
loockas napisał(a):Nie radzę podłączać mat na stałe pod zasilanie, bo za chwilę przepalisz maty.
Też nie jestem przekonany do podgrzewania "na stałe", ale narazie tak zostawiam. Jak zrobi się cieplej to postaram się przeciągnąć kable pod przełącznik podgrzewania tylnej szyby. Mam nadzieję, że wytrzymają do tego czasu.
Co zauważyłem po kilku dnia użytkowania: lusterka szybko robią się suchutkie, nie nagrzewają się do wysokiej temperatury – czyt. nie są zimne, po ich montażu mazda zyskała 5 KM :P
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 22:52
Auto: EC K8

Postprzez loockas » 8 lut 2012, 00:10

Sądziłem, że są z prawego VAGa, bo są bardzo małe. W lewym lusterku w seacie mam matę na całej powierzchni szkła. Z prawej strony jest właśnie lusterko podobnych wymiarów co twoja mata.

D4NI3L napisał(a):lub inny bardziej pasujący do kabiny

Niby można, ale po co? Chyba najlepiej zrobić to tak jak większość producentów samochodów – podłączyć pod przycisk ogrzewania tylnej szyby.

Gratuluję jednak wykonania i zrobienia fotorelacji.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez iLS » 9 lut 2012, 14:38

Dobra fotorelacja. Mam tylko pytanie do tych którzy podłączyli do ogrzewania tylnej szyby. Jak się za to zabrać i gdzie to znaleźć. <glupek2>

Z góry dzięki
keep on rockin' in the free world.
Forumowicz

Od: 13 wrz 2009, 12:24
Auto: piękna Madzia EC B6 91r.

Postprzez lukipietras » 9 lut 2012, 15:36

Ja mam zamiar wpiąć się w kostkę przy włączniku ogrzewania, tylko jest sporo zabawy, żeby przeciągnąć tam kabel :|
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 22:52
Auto: EC K8

Postprzez loockas » 10 lut 2012, 14:04

Do włącznika nie ma problemu jak już tylko przejdziesz przez harmonijkę w drzwiach :P Montowałem elektryczne szyby (miałem korbki) i przechodziłem przez ten dramat. Ja jednak miałem o tyle prosto, że z powodu braku fabrycznych szyb miałem puste kostki i mogłem sobie w nich puścić nowe przewody.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez D4NI3L » 10 lut 2012, 15:18

loockas napisał(a):przechodziłem przez ten dramat.

Nawet mi nie przypominaj <diabełek>

Ja i LeeX musieliśmy ściągać drzwi aby przeciągnąć kabel od siłownika do alarmu. :P ale zrobiliśmy to profesjonalnie bo kabel puściliśmy z innymi kablami od elektrycznych szyb :)

dlatego jak już będę się za to zabierał to zrobię sobie osobny przełącznik w drzwiach :P
Forumowicz

Od: 20 paź 2008, 15:40