witam wszystkich jestem pierwszy raz na forum.
kilka tygodni temu mylem silnik swojej mazdy mx3 ( wiem glupio zrobilem), przez jakis czas obroty silnika mi wzrastaly i spadaly, po prostu mysle ze zalalem silnik , wiec wysuszylem i wszystko jest ok. Jest tylko maly problem kontrolka heat caly czas mi sie pali nawet jak silnik jest zimny, nie wiem moze cos uszkodzilem, jak to naprawic?
dzieki
Problem po umyciu silnika
Strona 1 z 1
to sprawdź co oznacza kontrolka heat w manualu i to napraw 
- Od: 19 paź 2006, 13:40
- Auto: Było: MX-3 1,6 16V B6 93'
mikael Jak wyglada ta kontrolka ? Czasem bywa tak, ze po myciu silnika do jakis zlaczek na kablach dostaje sie woda i zamyka jakis obwod. Jesli masz jakies wtyczki (zlaczki) widoczne otworz je i w razie potrzeby wysusz. Ale heat ? Co to za kontrolka ?
- Od: 27 lip 2004, 22:06
- Auto: Mazda MX-3
bylem dzisiaj u mechanika on podlaczyl komputer i powiedzial ze problemu niema, i wyslal mnie do salonu mazdy.Sprawdzalem w instrukcji ale co z tego jak jest po japonsku.
kontrolka wyglada jak prostokat z dwiema poziomymi liniami po obu stronacz a na gorze sa jakby znaczki dymu.Sprobuje wysuszyc caly silnik jeszcze raz .
kontrolka wyglada jak prostokat z dwiema poziomymi liniami po obu stronacz a na gorze sa jakby znaczki dymu.Sprobuje wysuszyc caly silnik jeszcze raz .
- Od: 5 mar 2007, 22:43
- Auto: mazda mx3 1995 import z japoni
oznacza przegrzanie katalizatora-to,że sie świeci nawet przy zimnym silniku świadczy albo o zamokniętej instalacji/czujniku lub po prostu system zapamiętał błąd.Spróbuj odłączyć ujemną klemę akku na parę minut i potez zobacz co się dzieje.mikael napisał(a):kontrolka heat
Strona 1 z 1