niezbyt ciepłe powietrze z nawiewów
Strona 1 z 1
witam, jak myślicie, co może być przyczyną ledwie ciepłego powietrza z nawiewów. załączam na full i nawet po kilkunastu minutach (powietrze z silnika) powietrze jest lekko tylko ciepłe? czy to wina termostatu? mam w aucie manualną klimę, której jednak nie używam, gdyż brak w niej czynnika roboczego (już takim nie nabijają), może to wina klimy?
- Od: 29 maja 2005, 20:05
- Auto: mx- 3 1,6 16v '93 wersja usa
carloos napisał(a):jak myślicie, co może być przyczyną ledwie ciepłego powietrza z nawiewów
Ja bym obstawiał na zapowietrzony układ.
Miałem tak u siebie i już nawet myślałem o czyszczeniu (wyjęciu) nagrzewnicy.
Na szczęście znalazłem bardzo fajny opis (autor postu GofNet) jak odpowietrzyć układ i................. BINGO!
Grzeje aż miło.
carloos napisał(a):mam w aucie manualną klimę, której jednak nie używam, gdyż brak w niej czynnika roboczego (już takim nie nabijają)
a kto ci takich bzdur nagadał? Ja tam nie mam problemów z nabijaniem (a to ten sam czynnik). Znajdź lepszego speca od klimy
Powodow moze byc kilka a jednym z tych moze byc termostat. Moze tez byc malo plyny chlodniczego albo wyeksploatowany. Moze przelacznik cieple\zimne powietrze nie przelancza ? Tzn moze jakas mechaniczna usterka.
Ale najpierw sprawdz uklad chlodzenia
Ale najpierw sprawdz uklad chlodzenia

- Od: 24 cze 2006, 19:18
- Auto: Mazda 323F BA 98' 1,5l
Taaaak... Bo i niby co miałoby mieć wspólnego. Jego właściwości odbierania ciepła się przecież nie zmieniają z biegiem czasu. Jedynie czystość płynu chłodzącego.Grzyby napisał(a):To akurat nie ma nic do rzeczy w tym przypadku.OsMax napisał(a):albo wyeksploatowany
Cóż... Faktycznie może być wiele przyczyn. Jeżeli jest
to objaw może być podobny. Tylko jaki byłby tego powód?Grzyby napisał(a):zapowietrzony układ

Co może być jeszcze?

Co może być jeszcze przyczyną powyższych objawów?

Powodzenia
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl