pasy bezpieczeństwa wersia USA

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez carloos » 21 lut 2006, 12:13

witam, mam problem z pasami, mazda mx3 ver amerykańska. mam takie pasy, jak w stanach, czyli szyna po całej długości drzwi i przy otwieraniu drzwi cały pas zjeżdża w stronę kierownicy, a przy zamknięciu spowrotem do słubka bocznego. niestety (tak już kupiłem) jest nie tak jak trzeba. obie szyny z prawej i lewej strony są w jakiś sposób zablokowane i muszę się mocno przekręcać żeby zapiąć pas. może ktoś ma takie pasy i wie jak je naprawić? ewentualnie co może je blokować? proszę o pomoc, pozdr.
Początkujący

Od: 29 maja 2005, 20:05
Auto: mx- 3 1,6 16v '93 wersja usa

Postprzez szwed » 21 lut 2006, 15:21

Mam wlasnie takie pasy i poszukuje jednej z linek a co do twojego problemu to moze poprzedni wlascicel je odlaczyl?musisz rozebrac [jaka?] kanape i na boczkach za plastikami sa silniczki i moze one wlasnie sa odlaczone?W tej mazdzie plastiki sa jakos tak ponakladane na siebie ze zeby sciagnac jeden to trzeba wszystkie na okolo rozebrac
...::Pal gume nie dusze::..
Forumowicz

Od: 28 lis 2005, 01:43
Auto: MX-3 1.6 16V SOHC wer.USA

Postprzez Waluś » 21 lut 2006, 17:34

szwed napisał(a):musisz rozebrac [jaka?] kanape i na boczkach za plastikami sa silniczki i moze one wlasnie sa odlaczone?

Być koże
druga sprawa to włącznik startowy. Jest w zamku drzwi. Równiez trzeba sprawdzić. Pozatym jakbyły długo nieużywane trzeba wymontować całą prowadnicę i przesmarowaćprowadnicę i linki. Potem sprwadźwyłączniki kracowe poobu stronach prowadnic.
Pod prawym lub lewym fotelem powinien być komputer od pasów. Też polecam tam najpierw sprawdzić czy nie jest wyciągnięta wtyczka.To jeszcze zanim zacznieszpruć tapicerkę :P
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach