pasy bezpieczeństwa wersia USA
Strona 1 z 1
witam, mam problem z pasami, mazda mx3 ver amerykańska. mam takie pasy, jak w stanach, czyli szyna po całej długości drzwi i przy otwieraniu drzwi cały pas zjeżdża w stronę kierownicy, a przy zamknięciu spowrotem do słubka bocznego. niestety (tak już kupiłem) jest nie tak jak trzeba. obie szyny z prawej i lewej strony są w jakiś sposób zablokowane i muszę się mocno przekręcać żeby zapiąć pas. może ktoś ma takie pasy i wie jak je naprawić? ewentualnie co może je blokować? proszę o pomoc, pozdr.
- Od: 29 maja 2005, 20:05
- Auto: mx- 3 1,6 16v '93 wersja usa
Mam wlasnie takie pasy i poszukuje jednej z linek a co do twojego problemu to moze poprzedni wlascicel je odlaczyl?musisz rozebrac [jaka?] kanape i na boczkach za plastikami sa silniczki i moze one wlasnie sa odlaczone?W tej mazdzie plastiki sa jakos tak ponakladane na siebie ze zeby sciagnac jeden to trzeba wszystkie na okolo rozebrac
...::Pal gume nie dusze::..
- Od: 28 lis 2005, 01:43
- Auto: MX-3 1.6 16V SOHC wer.USA
szwed napisał(a):musisz rozebrac [jaka?] kanape i na boczkach za plastikami sa silniczki i moze one wlasnie sa odlaczone?
Być koże
druga sprawa to włącznik startowy. Jest w zamku drzwi. Równiez trzeba sprawdzić. Pozatym jakbyły długo nieużywane trzeba wymontować całą prowadnicę i przesmarowaćprowadnicę i linki. Potem sprwadźwyłączniki kracowe poobu stronach prowadnic.
Pod prawym lub lewym fotelem powinien być komputer od pasów. Też polecam tam najpierw sprawdzić czy nie jest wyciągnięta wtyczka.To jeszcze zanim zacznieszpruć tapicerkę
Strona 1 z 1