Może podmiana z drzwi pasażera??
Łamiący się kluczyk
Strona 1 z 1
W moim przypadku kluczyk wyginał się przy otwieraniu bagażnika.
Problem został rozwiązany przez dorobienie kluczyka z dużo mocniejszej stali, która nie jest tak łatwo dostępna.
Zwykły kluczyk mogłem mieć za chwilę, na odpowiednie groty trochę czekałem i zapłaciłem więcej.
Może spróbuj coś co czyści a potem coś co smaruje, np. WD-40 a potem silikon w sprayu.
Innym rozwiązaniem będzie montaż siłownika do drzwi kierowcy. Cena centralki z siłownikiem i pilotem to 50-100 zł.
Problem został rozwiązany przez dorobienie kluczyka z dużo mocniejszej stali, która nie jest tak łatwo dostępna.
Zwykły kluczyk mogłem mieć za chwilę, na odpowiednie groty trochę czekałem i zapłaciłem więcej.
Może spróbuj coś co czyści a potem coś co smaruje, np. WD-40 a potem silikon w sprayu.
Innym rozwiązaniem będzie montaż siłownika do drzwi kierowcy. Cena centralki z siłownikiem i pilotem to 50-100 zł.
Pozdrawiam
yasko
yasko
Ja już dwukrotnie dorabiałem kluczyk..
głownie właśnie przez to ze w zimie czasem zamek mi szwankuje w drzwiach i się kluczyk pomału wygina aż w końcu łamie..polecam psiknąć wd40 i kilka razy odrazu poruszać kluczykiem i na chwilę powinno pomóc. Pozdrawiam.
- Od: 12 maja 2011, 23:08
Pamiętam jak ukręciłem kluczyk w drzwiach kierowcy godzinę po zakupie MX'a. Na dodatek zapomniałem zapasu od sprzedawcy i dymałem drugim autem z powrotem po te klucze. Dorobiłem szybko dwa klucze na zapas, a na drugi dzień zamówiłem pilot do centralnego zamka. Trochę pracy i problem z głowy. Kluczyka używałem tylko do bagażnika i do stacyjki. Już się nigdy nie złamał 
hehe to jeszcze nic. Moja kobieta ma mx-3 od miesiąca i dwa razy już kluczyk dorabiała. Wczoraj trochę "pogrzebałem" i jak na razie chodzi lekko. Zdjąłem boczek wszystko przeczyściłem i można powiedzieć że zalałem wd )
- Od: 9 wrz 2012, 20:49
- Auto: Mazda 626
1994
2.5 dohc
ja tez mialem klopot u siebie z kluczykiem, jak kupowalem mx'a to zapytalem sie czy w ogole kiedykolwiek wlasciciel poprzedni zamykal dzrzwi bo w ogole nie dalo sie zamkiem ruszac. ale wd40 i ja uzylem smaru do maszyn krawieckich i jest ok, ale raz na 6 miesiecy musze przesmarowac i jest gites 
Strona 1 z 1