Nagrzewnica

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez madziuniaaa1994 » 4 lut 2012, 14:44

Witam. Staram się kupić nową nagrzewnicę do mx3 1.8, nie wiecie skąd mógłbym taka nagrzewnicę urwać, bądź jaka pasuje z innego modelu? Ewentualnie jeśli ktoś taką ma to o jakieś rozmary bym poprosił :) Niestety w kilku sklepach pytałem i nie mają, a w serwisie chcą 1000zl ;/ Także trochę za dużo :)
Forumowicz

Od: 19 lut 2010, 16:53
Auto: Mazda mx3 1.8 v6 1994r

Postprzez D4NI3L » 4 lut 2012, 18:51

szukaj uzywki, jedyne sensowne rozwiązanie

na alledrogo powinieneś dostać za nie wiecej niz 100zł
Forumowicz

Od: 20 paź 2008, 15:40

Postprzez madziuniaaa1994 » 4 lut 2012, 22:50

Heh też tak myślałem, ale problem w tym, że nigdy do końca nie poznasz czy jest sprawna ;/ Bo woda, badz powietrze zawsze przeleci, ale w jakim stopniu, skoro nigdy nie mialem doczynienia z nową :) Dlatego kupno używki to mysle mija sie z celem... samo wyciągnięcie nagrzewnicy... a jeszcze sie okaże gorsza ije. ;/
Forumowicz

Postprzez fenix2511 » 5 lut 2012, 03:29

Witam . Jeśli chodzi o nagrzewnice to myślę ze mógłbym Ci w jakiś sposób pomóc tylko nie wiem czy do końca . Ja u siebie też niedawno wymieniałem nagrzewnice i mam u siebie nagrzewnice z Tico wymiarami jest taka sama tylko troszkę inaczej połączenie wygląda ale nie ma z tym problemu :D Tylko jest jeszcze mały sęk ja posiadam wersje silnikowa 1.6 a nie wiem czy tam były takie same :( a cena nagrzewnicy nowej do Tico to 90 zł :D
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 3 lis 2011, 15:43

Postprzez D4NI3L » 5 lut 2012, 10:11

madziuniaaa1994 napisał(a):Heh też tak myślałem, ale problem w tym, że nigdy do końca nie poznasz czy jest sprawna ;/ Bo woda, badz powietrze zawsze przeleci, ale w jakim stopniu, skoro nigdy nie mialem doczynienia z nową :) Dlatego kupno używki to mysle mija sie z celem... samo wyciągnięcie nagrzewnicy... a jeszcze sie okaże gorsza ije. ;/

wystarczy ze poprosisz sprzedawce o zdjecia w jakim jest stanie

ja tez wymieniałem na uzywke z tym ze do 323f ba i była w super stanie

wszystko tak naprawde zalezy od tego czy był lany płyn czy woda
Forumowicz

Od: 20 paź 2008, 15:40

Postprzez madziuniaaa1994 » 5 lut 2012, 23:56

Ja tam ludziom nie ufam co do części samochodowych ;] Czego gołym okiem nie sprawdzisz tego lepiej nie brać, bo tylko roboty sobie narobisz... Sprzedający, ktory dostanie auto na zlom watpie czy sprawdzi czy byl lany plyn i czy nagrzewnica jest sprawna, napisać mogą a gwarancji nie dostaniesz ( a jesli dostaniesz to nie widze co za kłąb nerwów by powstal gdybym mial to oddac bo jest do bani) Już nie raz tak miałem dlatego wolałbym nówkę ;] Mialem czyszczona nagrzewnice, wszystkie podzespoly wymieniane (termostat, czujniki), a 2 lata temu zorientowalem sie ze koles lał wode zamiast płynu bo mi caly silnik zamarzl. I teraz wiem, ze nagrzewnica jest pewnie okropnie zasyfiona przez kamien, a nie chce stosowac octu czy czegos podobnego, bo powstanie dziura i bd mial saune w aucie i mokre szyby przez cala jazde... Chyba sobie kupie znow 126p i bd popierdzielal prez zime bo tamto autko to mialem niezawodne ;d
Forumowicz

Postprzez fenix2511 » 6 lut 2012, 15:32

Jak już mówiłem Kolego zakup se z TICO :D Ja właśnie miałem tak samo tez nie chciałem używki bo nie wiadomo na co się trafi , a jak się trafi w dość dobrym stanie to zaś nie wiadomo ile pochodzi , a bawienie się z deska rozdzielcza nie należy do najmilszych . Albo możesz jeszcze jedna rzecz zrobić wyciągnąć swoja nagrzewnice zmierzyć jej wymiary pójść do sklepu z częściami i powiedzieć żeby poszukali nagrzewnicy o takich wymiarach, a podłączenie to już jest pikuś :D
Początkujący

Postprzez madziuniaaa1994 » 6 lut 2012, 22:47

He w 1.6 sprawa wygląda inaczej, bo masz rurki wyprowadzające prosto a u mnie są zgięte takze z tico chyba odpada ;/ A co jedynie to chyba zrobie jak mowisz... wziasc ja wymontowac i dac do sklepu zeby wyszukali podobna ;/ tylko ze znow bez auta troche lipnie bo do pracy mi jest potrzebne... jak nie urok to sra... ;) Ale thx za chęci :)!
Forumowicz

Postprzez fenix2511 » 7 lut 2012, 00:43

Ależ nie ma za co po to są fora aby sobie pomagać :P Ale z Tico rurki tez nie są prosto :D Myślę ze będą mieli na stanie jakaś podobna :D Pozdrawiam
Początkujący