Nagrzewnica
Strona 1 z 1
Witam. Staram się kupić nową nagrzewnicę do mx3 1.8, nie wiecie skąd mógłbym taka nagrzewnicę urwać, bądź jaka pasuje z innego modelu? Ewentualnie jeśli ktoś taką ma to o jakieś rozmary bym poprosił
Niestety w kilku sklepach pytałem i nie mają, a w serwisie chcą 1000zl ;/ Także trochę za dużo 
- Od: 19 lut 2010, 16:53
- Auto: Mazda mx3 1.8 v6 1994r
szukaj uzywki, jedyne sensowne rozwiązanie
na alledrogo powinieneś dostać za nie wiecej niz 100zł
na alledrogo powinieneś dostać za nie wiecej niz 100zł
Heh też tak myślałem, ale problem w tym, że nigdy do końca nie poznasz czy jest sprawna ;/ Bo woda, badz powietrze zawsze przeleci, ale w jakim stopniu, skoro nigdy nie mialem doczynienia z nową
Dlatego kupno używki to mysle mija sie z celem... samo wyciągnięcie nagrzewnicy... a jeszcze sie okaże gorsza ije. ;/
Witam . Jeśli chodzi o nagrzewnice to myślę ze mógłbym Ci w jakiś sposób pomóc tylko nie wiem czy do końca . Ja u siebie też niedawno wymieniałem nagrzewnice i mam u siebie nagrzewnice z Tico wymiarami jest taka sama tylko troszkę inaczej połączenie wygląda ale nie ma z tym problemu
Tylko jest jeszcze mały sęk ja posiadam wersje silnikowa 1.6 a nie wiem czy tam były takie same
a cena nagrzewnicy nowej do Tico to 90 zł 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 3 lis 2011, 15:43
madziuniaaa1994 napisał(a):Heh też tak myślałem, ale problem w tym, że nigdy do końca nie poznasz czy jest sprawna ;/ Bo woda, badz powietrze zawsze przeleci, ale w jakim stopniu, skoro nigdy nie mialem doczynienia z nowąDlatego kupno używki to mysle mija sie z celem... samo wyciągnięcie nagrzewnicy... a jeszcze sie okaże gorsza ije. ;/
wystarczy ze poprosisz sprzedawce o zdjecia w jakim jest stanie
ja tez wymieniałem na uzywke z tym ze do 323f ba i była w super stanie
wszystko tak naprawde zalezy od tego czy był lany płyn czy woda
Ja tam ludziom nie ufam co do części samochodowych ;] Czego gołym okiem nie sprawdzisz tego lepiej nie brać, bo tylko roboty sobie narobisz... Sprzedający, ktory dostanie auto na zlom watpie czy sprawdzi czy byl lany plyn i czy nagrzewnica jest sprawna, napisać mogą a gwarancji nie dostaniesz ( a jesli dostaniesz to nie widze co za kłąb nerwów by powstal gdybym mial to oddac bo jest do bani) Już nie raz tak miałem dlatego wolałbym nówkę ;] Mialem czyszczona nagrzewnice, wszystkie podzespoly wymieniane (termostat, czujniki), a 2 lata temu zorientowalem sie ze koles lał wode zamiast płynu bo mi caly silnik zamarzl. I teraz wiem, ze nagrzewnica jest pewnie okropnie zasyfiona przez kamien, a nie chce stosowac octu czy czegos podobnego, bo powstanie dziura i bd mial saune w aucie i mokre szyby przez cala jazde... Chyba sobie kupie znow 126p i bd popierdzielal prez zime bo tamto autko to mialem niezawodne ;d
Jak już mówiłem Kolego zakup se z TICO
Ja właśnie miałem tak samo tez nie chciałem używki bo nie wiadomo na co się trafi , a jak się trafi w dość dobrym stanie to zaś nie wiadomo ile pochodzi , a bawienie się z deska rozdzielcza nie należy do najmilszych . Albo możesz jeszcze jedna rzecz zrobić wyciągnąć swoja nagrzewnice zmierzyć jej wymiary pójść do sklepu z częściami i powiedzieć żeby poszukali nagrzewnicy o takich wymiarach, a podłączenie to już jest pikuś 
- Od: 3 lis 2011, 15:43
He w 1.6 sprawa wygląda inaczej, bo masz rurki wyprowadzające prosto a u mnie są zgięte takze z tico chyba odpada ;/ A co jedynie to chyba zrobie jak mowisz... wziasc ja wymontowac i dac do sklepu zeby wyszukali podobna ;/ tylko ze znow bez auta troche lipnie bo do pracy mi jest potrzebne... jak nie urok to sra...
Ale thx za chęci
!
Strona 1 z 1