Witam!!!!
Mam Taki problem kiedyś przy wymianie tarcz indiglo ułamałem sobie wskazówkę z temperatury teraz odkupiłem cały zegar i cały ten mechanizm wymieniłem w raz z wskazówką. Ustawiłem ją na zero tak jak by był zimny silnik. Podłączyłem do auta przekręcam na zapłon a ta wskazówka na maksa ile sie da WRRRRRR co ja w takim wypadku mam zrobić . Czy ja coś zle zrobiłem albo co . A może to trzeba inaczej zrobić .
Wskazówka temp. Podnosi sie do góry max......
Strona 1 z 1
na zapłonie spróbuj ustawić
No dobra tylko jak mam ją na zapłonie ustawić . Na zaplonie ta wskazówka idzie na samą górę gdy bym ją wyciągnął tylko wskazówkę i dam np na sam dół i wyłącze zapłon znów włącze auto pochodzi dobre pół godziny a ta wskazówka a ni rusz 
- Od: 18 wrz 2010, 12:53
- Auto: Mazda MX-3 1,6 16V 110KM
Zrób tak.
Zdejmij zegary, tzn odkręć wszystkie śrubki. Zdejmij ten plastik je ochraniający. Włącz zapłon i ustaw sobie zegary tak, żebyś mógł wyjąć wskazówke z trzpeinia. To, że ją popchniesz w dół to nic nie da. Musisz złapać jakimiś małymi szczypcami trzpień od dołu i delikatnie ustawić wyjąć wskazówke. Jak już ją zdejmiesz to musisz ją wpiąć spowrotem do trzpenia tylko, że w pozycji wskazówki na cold, oczywiście jeżeli masz zimny silnik. Pamietaj to wszystko rób na włącznym zapłonie.
Gwarantuje, że pomoże, sam tak miałem.
Zdejmij zegary, tzn odkręć wszystkie śrubki. Zdejmij ten plastik je ochraniający. Włącz zapłon i ustaw sobie zegary tak, żebyś mógł wyjąć wskazówke z trzpeinia. To, że ją popchniesz w dół to nic nie da. Musisz złapać jakimiś małymi szczypcami trzpień od dołu i delikatnie ustawić wyjąć wskazówke. Jak już ją zdejmiesz to musisz ją wpiąć spowrotem do trzpenia tylko, że w pozycji wskazówki na cold, oczywiście jeżeli masz zimny silnik. Pamietaj to wszystko rób na włącznym zapłonie.
Gwarantuje, że pomoże, sam tak miałem.
- Od: 20 mar 2011, 10:36
- Auto: Jest:
m3 '04
Było:
N15, 1.4, '00
EC B6 '92
Strona 1 z 1