Gdzie jest umieszczona pompa paliwa?
Strona 1 z 1
Nie chcę Cię w błąd wprowadzać, ale bodajże jest pod tylną kanapą.
Pompa paliwa – Jak zdiagnozować usterkę? Jaki rząd kosztów?

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Oj lepiej tego nie rób. Zapewne nawet nie odpali. Po podłączeniu ponownie pompy może się okazać, iż właśnie przed chwilą zatarły się wtryski
. Z pompą i wtryskiem lepiej nie eksperymentować. Dlatego tak bardzo istotną sprawą w silnikach na wtrysku jest niedopuszczanie do całkowitego wyjeżdzenia paliwa, bo wtedy przez chwilę wtryski pracują bez smarowania i może dojść do ich zatarcia.
Pozdrawiam
..::GofNet::..
Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
A czy własnie tak jak chcesz zrobić nie działa wiele autoalarmów :–)).
Miałem kiedys poloneza caro z wtryskiem mono ktory miał podłączony alarm tez do pompy paliwa. Kiedys alarm zwariował lub ktos sie chciał włamać i automatycznie robił zwarcie na sterowniku pompy. Samochód odpalałem z 1000 razy i nic :–((.Hol i do mechanika odciął autoalarm od pompki i auto po naładowaniu aku chodziło bez problemów z wtryskami :–)).
Moze w mazdzie jest inaczej :–)) tego nie wiem ale wiem ze autoalarm podpinaja pod sterowanie pompki na pewno.
pozdrawiam
Miałem kiedys poloneza caro z wtryskiem mono ktory miał podłączony alarm tez do pompy paliwa. Kiedys alarm zwariował lub ktos sie chciał włamać i automatycznie robił zwarcie na sterowniku pompy. Samochód odpalałem z 1000 razy i nic :–((.Hol i do mechanika odciął autoalarm od pompki i auto po naładowaniu aku chodziło bez problemów z wtryskami :–)).
Moze w mazdzie jest inaczej :–)) tego nie wiem ale wiem ze autoalarm podpinaja pod sterowanie pompki na pewno.
pozdrawiam
Adam_pt_323f_bg_b6_16V_Gaźnik
- Od: 26 cze 2004, 21:49
- Auto: 323 F 92r B6 16V BG Gaźnik
Anade napisał(a):W tym wypadku możesz się wpiąć w dowolne miejsce
Odradzam taką metodę.
Przewodami zasilającymi płynie prąd o dosyć dużym natężeniu i może spalić się ten mały ukryty włacznik.
Polecam podpiąć się pod przekaźnik pompy, a dokładnie pod cewkę przekaźnika. Tam natężenie jest znikome i możesz dać malutki przełącznik gdzie chcesz.
O wtryski nie masz co się bać bo one padną wtedy gdy jesździsz na gazie bo wtryski nie działają przez dłuugi czas.
a jeśli chodzi o jazdę do wysuszenia zbiornika to najpierw padnie pompa paliwa (zatrze się) chyba że uda się wcześniej spalić bezpiecznik pompy.
Silnik zgaśnie po kilku sekundach i niczemu krzywda się nie stanie. A auto pozostanie na miejscu postoju.
Generalnie wiem od ludzi będących w temacie najlepszym zabezpieczeniem jest samodzielnie zamontowany włącznik, bo wtedy tylko lawetą mogą wywieźć. Ale nikt tego nie robi dla auta tańszego niż 100k pln.
Strona 1 z 1