Witam mam od jakiegos miesiąca mx3 1.6 dohc
nie ma w niej podśietlenia licznika nawiewu i świateł długich długie światła sa jedynie jak sie chce sie nimi mignąc teraz moje pytanie czy to jest przelacznik zespolony świateł winny tej usterce
dodam ze bezpieczniki sprawdzone prosił bym o jakas rade
Brak podświetlenia zegarów
Strona 1 z 1
Z tego co piszesz wymień żarówki nawiewu rozbierz kokpit środkowy i przelacznik zespolony i bedzie ok.
P O Z D R A W I A M
- Od: 2 mar 2010, 18:00
- Auto: 2x MX3 1.6 16V 98r. Było sobie życie;)
VW Passat B6 2.0 TDI CR 4MOTION DSG
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
zarówki sprawne i w liczniku i ta w tym panelu nawiewu tylko niestety prawu wogole nie dostaja jak włacze swiatła
- Od: 27 gru 2010, 22:57
- Auto: MX3 1,6 DOHC
To jest Twoje nowe auto jak napisałeś, więc problemu trzeba szukać u poprzedniego własciciela który najzywczajniej zrobił kipisz z przewodami, być może była zmiana deski i nie wszystkie kostki i przewody sa podłączone lub w całości, w takiej sytuacji to jest grubsza robota dla elektryka na odległość tylko to moge zaproponować. Jeśli masz karte pojazdu i co roku praktycznie zmeiniał się własciciel tego auta przez co w kraju jezdzisz nim jako 7-8 wlasciciel to efekty sa takie a nie inne, niestety często się to zdarza w tych modelach... znaleść MX jakiego kolwiek z jednym użytkownikiem od sprowadzenia jest bardzo trudno.
P O Z D R A W I A M
- Od: 2 mar 2010, 18:00
- Auto: 2x MX3 1.6 16V 98r. Było sobie życie;)
VW Passat B6 2.0 TDI CR 4MOTION DSG
VW Golf 4 1.9 TDI 150KM
akurat to jest druga włąscicielka a ja jestem trzecim włscicielem ok panowie kupie ten przełacznik zespolony swiateł i zoabczyczymy bo jak włącze swiatła długie tez sie nie chce zaswiecic ale jak cche nimi mignąc dajac manetke do siebie to jest ok akurat osoba sprzedajaca auto nie ukrywała jego wad od razy powiedziała o co chodzi i ze podsiwetlenie jescze do nie dawna działało ale z dnia na dzien przestało i podobno orientowała sie zeby to zrobic to mechanik powiedział ze trzea kupic ten przełoacznik zespolony
A patrzyles czy nie masz wygaszonej deski przez to pokretlo po lewo kolo sterowania wysokoscia swiatel 
- Od: 18 sty 2010, 21:32
- Auto: Była Mazda MX-3
DOHC 1.6 16v 96r.
"Oriental red"
jest Fiat Coupe 2.0 20v 147KM
Kevin9118 napisał(a):A patrzyles czy nie masz wygaszonej deski przez to pokretlo po lewo kolo sterowania wysokoscia swiatel
tak napewo nie jest wygaszone
sprawa załatwiona przyczynabyło nie wiem dlaczego ale zegary nie maiły minusa do podświetlenia tylko dwa plusy
Witam, mam podobną usterkę nie pali mi sie podświetlenie licznika, reszta deski jest podświetlona, ostatnio wymieniałem tarcze zegarów i żarówki od podświetlenia, co może byc przyczyną?
-
seba90s
Strona 1 z 1