Skrzeczenie jakby GUMY z tyłu MX-3
Strona 1 z 1
Witam, w ostatnim czasie coś zaczęło skrzeczeć w mojej Mazdzie MX-3. Nie wiem co to jest, rozbierałem oba amortyzatory z tyłu, Sprężyny są ok, Odboje sprawdzałem, fakt faktem są trochę pordzewiałe ale gumy nie wyglądają na popękane są przyzwoite, dzieję się to od kiedy wjechałem w jakąś dziurę na naszych pięknych polskich drogach z początku myślałem że to łożysko gdyż tylko stukało, fakt faktem ono też było zepsute (miało luzy) ale wymieniłem i nadal to samo... Macie może jakieś pomysły, sugestie co to może być? strasznie mnie to irytuje bo nie lubię jak coś mi hałasuje w Aucie. Pozdrawiam !
- Od: 16 sie 2010, 20:32
gumy stabilizatora, Łączniki stabilizatorow, Mocowanie górne amortyzatora, Wydech puka o podwozie, zerwane tuleje wahaczy 
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
miałem podobne objawy, wymiana łączników stabilizatora pomogła 
Najlepiej jedz sprawdzić to na geometrie kół, tam za śmieszne pieniądze powinni Ci powiedzieć co stuka. Przynajmniej w moim przypadku tak było
Najlepiej jedz sprawdzić to na geometrie kół, tam za śmieszne pieniądze powinni Ci powiedzieć co stuka. Przynajmniej w moim przypadku tak było
- Od: 17 kwi 2009, 10:44
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16v 94' B6D-DOHC Precidia
Omek napisał(a):miałem podobne objawy, wymiana łączników stabilizatora pomogła
Myślisz że to łączniki mogą tak "skrzeczeć" ? wysiadam już, tłumik też sprawdzałem i niby wszystko jest ok.
- Od: 16 sie 2010, 20:32
U mnie skrzeczały te gumy co są w wachaczu, jak masz możliwość być pod autem to złap za [waaaco?] i nim pobujaj lewo/prawo i sprawdź czy to nie ten dźwięk przypadkiem 

- Od: 20 lut 2011, 22:19
- Auto: MX-3 1.6 DOHC
viewtopic.php?f=312&t=122675
damigda napisał(a):U mnie skrzeczały te gumy co są w wachaczu, jak masz możliwość być pod autem to złap za [waaaco?] i nim pobujaj lewo/prawo i sprawdź czy to nie ten dźwięk przypadkiem
dokładnie, jeśli masz możliwość to sprawdź sobie sam. Luzy na łączniku raczej łatwo złapać także warto samemu do tego spróbować dojść
- Od: 17 kwi 2009, 10:44
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16v 94' B6D-DOHC Precidia
W oryginale kosztują coś koło 250 za sztukę więc nie ma tragedii 

- Od: 20 lut 2011, 22:19
- Auto: MX-3 1.6 DOHC
viewtopic.php?f=312&t=122675
U mnie też była taka sama usterka skrzypiacego zaiweszenia i wyszło że to wahacz. zmieniłem tulejkę i przestało się odzywac.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 30 maja 2008, 23:55
- Auto: była MX3 1992r 1.8V6
Strona 1 z 1