Brzęczyk trzeciego światła stopu

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Pop3k » 15 lis 2010, 17:28

Witam, mam pewien problem, po naciśnięciu pedału hamulca, coś (teraz już wiem, że to któraś z części na płytce) mi brzęczy. Odgłos podobny do brzęku muchy :) na początku jest najgłośniejszy i stopniowo zanika. Cała melodia trwa koło 2 sekund. Nie muszę pisać, że jest to dość irytujące. Dodam, że brzęk nie zawsze występuje.
Czy któryś z forumowiczy miał ten problem?
Jak już pisałem, problem leży gdzieś na płytce, mogę porobić zdjęcia tej płytki, ale nie wiem czy to coś pomoże, czy zanieść to do jakiegoś elektryka... na razie jeżdżę bez 3 światła, ale coś mi tam brakuje...
Początkujący

Od: 3 sie 2010, 19:07

Postprzez maris801801 » 15 lis 2010, 22:48

Hmm wg mnie to jakieś spięcie typowy dzwiek muszki ;) I nie raz widzialem spalone auto po zabawie w "elekryka"^^ Płytka ma to do tego ze ciezko cos slepic (ze wzgl na drozki biegnace po calej plytce. Ponadto takie cos dla elektryka 10min roboty a wyeliminujesz przyszlych problemow odnoscie spalenia czy pozniejsszych przepiec instalacji :) Ja sie bawie w elektryce ale nie wnikam w blaszki bo jest ich naprawde bardzo malo w tym aucie ;)
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
Forumowicz

Od: 29 lis 2009, 22:39
Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94