Wiem najlepiej nie dopuszczać do takiego stanu w baku żeby się miała palić rezerwa ale czasem tak bywa że na trasie stacji próżno szukać, a paliwo Madzia lubi szybko połykać
Nie pali się kontrolka rezerwy(Mx-3 1.8 v6 '97)
Strona 1 z 1
Witam borykam się z problemem nie palącej się kontrolki rezerwy, w mojej byłej mx-3 z 94 roku paliła się rezerwa a w tej nie
Poziom paliwa wskazuje normalnie w czym może być problem
Czy to wina jakieś wiązki co wychodzi od pompy paliwowej czy raczej przepalona żarówka
Jak żarówka to pewnie trzeba doszczętnie rozebrać cały licznik
Wiem najlepiej nie dopuszczać do takiego stanu w baku żeby się miała palić rezerwa ale czasem tak bywa że na trasie stacji próżno szukać, a paliwo Madzia lubi szybko połykać
- Od: 4 cze 2009, 15:32
- Auto: Mazda Mx-3 1.8 V6 24V '97
Black Edition :)
Wg mnie to zarowka
... I nie jest ciezko sie dobrac do tego... wystarczy jakas godzinka i wszystko smiga 
^Bomba Tromba Elegancja Francja ;]^
- Od: 29 lis 2009, 22:39
- Auto: Mx3 1,8 *V6 * 24V * STAG300+ * '94
loockas napisał(a):Nie wiem ile w tym prawdy, ale kiedyś obiło mi się o uszy, że w wersji poliftowej nie ma kontrolki rezerwy
Dokładnie
I chyba nikt nie potrafi powiedzieć czemu...
- Od: 2 lip 2005, 14:16
- Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|
loockas napisał(a):Nie wiem ile w tym prawdy, ale kiedyś obiło mi się o uszy, że w wersji poliftowej nie ma kontrolki rezerwy
u mnie jest...
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
też mi się tak wydawało że co niektóre przedliftowe żula nie miały 
- Od: 18 wrz 2008, 00:02
- Auto: Mazda MX 3 1.8 v6
Bacon napisał(a):Może ktoś jeszcze się wypowie czy w wersji po lifcie jest kontrolka rezerwyA może to zależy od rocznika bo w roczniku 94 po lifcie paliła się rezerwa. Dziwna sprawa
Chyba nie ma żadnej reguły. Raz rezerwa jest raz nie ma. W mojej 97 rocznik nie było
Zapodaj fotkę wskaźnika to Ci powiem czy masz czy nie masz.
W mojej z '96r. nie ma i to raczej normalne bo nawet w instrukcji mam napisane kiedy jest mało paliwa 
http://gallery.me.com/tajfun#100055 – Moja piękność 
- Od: 19 maja 2009, 21:06
- Auto: MX-3 1.6 16V '96r
Strona 1 z 1