Nie działający szyberdach.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Matador » 24 lip 2010, 10:28

Witam jestem nowy na forum:)
Zakupiłem autko mazde mx3 ale nie działa szyberdach tzn mechanizm działa ale jakby nie zazebiał takie mam odczucie.Co sie mogło stac?? raz udało mi sie otworzyc ale miałem problemy z zamknieciem.POzdrawiam i liczę na pomoc.
Forumowicz

Od: 23 lip 2010, 18:31
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V

Postprzez HKSze » 24 lip 2010, 11:30

nasmaruj dobrze mechanizm i uszczelki i postaraj siee rozruszac. U mnie na ten przyklad tez sa problemy z otwieraniem(silniczek pracuje ale uszczelki nie puszczaja <dupa> ) wiec delikatnie klepe renka i otwiera sie do gory a potem idziee bez problemowo... :D
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?

– ..... chłodnica
Forumowicz

Od: 6 wrz 2009, 21:02
Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16

Postprzez Matador » 24 lip 2010, 14:19

własnie że nie, probowałem otworzyc pomagałem reka to sie otworzył do połowy do góry a potem zamknąc wcale nie mogłem w poniedziałek zabiram sie za robotę;)
Forumowicz

Od: 23 lip 2010, 18:31
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V

Postprzez Lottie » 25 lip 2010, 15:23

Ja też miałam podobny problem... Niestety okazało się, że wygięła się prowadnica (tak nagle ni z gruchy ni z pietruchy) :| nic się z tym nie dało zrobić, bo trzeba by wszystko rozbierać a taką operację wyliczono mi na min. 500 zł... Zamknąć udało się jedynie przez "ręczną pomoc" z zewnątrz... Ale jak masz czas i umiejętności to myślę, że zrobienie tego nie powinno być jakimś ogromnym problemem...
Lottie