nowo kupiona mx3 – kilka pytań o obrotomierz.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez rook » 7 kwi 2010, 22:44

Sorki. pomyliłem się. To nie jest deska po lifcie tylko przed. Przyjrzałem się teraz dokładniej. Widać poniżej fragment przycisku do ustawiania lusterek. W desce po lifcie jest inny trochę inaczej umieszczony. Jeśli koledzy piszą że nie było linki w V6 przed liftem to i tak powinno pasować. Jednak na aukcji jest linka do licznika do MX-3 silnik 1.8 więc nie ma pewności. Polecam podzwonić do tych co mają całe samochody na części do rozbiórki i się spytać o zegary oczywiście z mazdy po lifcie i będzie na pewniaka.
Forumowicz

Od: 30 lis 2008, 11:00

Postprzez chabas » 12 kwi 2010, 21:56

Z tym licznikiem to nie jest taka latwa sprawa... ;/

Np do mojej '96 bardzo ciezko bylo znalezc licznik... On musi byc identyczny jak byl w oryginale... Nie wiem na jakiej podstawie byly montowane czy ze wzgledu na rocznik czy na kraj docelowy...
Ale ja np spotkalem sie z conajmniej 4 roznymi wzorami licznikow do MXa...
Żyj szybko... A umieraj kiedy chcesz...
Forumowicz

Od: 19 sty 2009, 21:02
Auto: Mazda MX-3 1.6 '96

Postprzez /V6 » 13 kwi 2010, 07:19

Wczoraj wieczorem przekładałem alluramki z deski poliftowej do deski przedliftem i mogłem się dokładnie przyjżeć różnicą jakie występują i stwierdzam, że między licznikiami nie ma żadnej różnicy!!! Możliwe, że jak kolega wyżej napisał, są jeszcze inne wzory z którymi ja sie nie spotkałem ale obydwu deskach jakie mam (przed i po lifcie) występują takie same liczniki. Moje MX-3 wyprodkowane były w Japoni z krajem docelowym – Niemcy.
Forumowicz

Od: 2 cze 2009, 16:46
Auto: MX-3 1.8 V6 94' – CRASH :(
MX-3 1.8 V6 92' – USE :)

Postprzez chabas » 13 kwi 2010, 19:31

A patrzyles z tylu?? :D I na zaczepy??

Sprobuj przelozyc caly licznik i wtedy zobaczymy ;)

Same wskazniki powinny byc takie same (tzn predkosciomierz, obrotomierz i temp + wskaznik benz.)... Ale juz np lampki masz w innej kolejnosci etc.
Żyj szybko... A umieraj kiedy chcesz...
Forumowicz

Od: 19 sty 2009, 21:02
Auto: Mazda MX-3 1.6 '96

Postprzez Zwierzak » 17 kwi 2010, 13:51

Nowy licznik zamontowany. Z wersji 1.8 jak najbardziej pasuje (wszystkie śrubki i zaczepy) problem z obrotami sie rozwiązał po przekładce wszystko jest tak jak powinno, Jeszcze tylko żeby działał ten prędkościomierz, ale to już temat na inny wątek. Wielkie dzieki
Początkujący

Od: 3 kwi 2010, 20:39