Bagażnik na dach

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez salicylamid » 3 paź 2004, 21:38

Zima się zbliża a przydałoby się czasem jakoś przetransportować narty.
ktoś ma bagażnik do MX-3?
Ma ktoś z czymś takim doświadczenie? :)
Ile taki bagażnik może kosztować – może ma ktoś używany?
Forumowicz

Od: 8 maja 2004, 23:32
Auto: mazda mx-3

Postprzez MAXX » 3 paź 2004, 23:32

Ja mam taki bagażnik. Kupiłem go razem z MX-3 od poprzedniego własciciela, który właśnie zakładał go zimą jadąc na narty. Osobiście nie mam żadnego doświadczenia z tym bagażnikiem, bo nie zakładałem go ani razu i nie zrobię pewnie tego, a to dlatego, że na dachu mam ślady po jego mocowaniu i są widoczne – co prawda są polakierowane, ale ślad został. Nie wiem, czy to wina złego montażu, czy może zbyt dużej wagi przewożonego bagażu. Jeżeli jesteś zainterosowany, to mogę go odsprzedać na pewno się dogadamy, bo leży w piwnicy i go nie używam i pewnie go nie użyje z przyczyn, które opisałem. Poza tym nie jeżdżę też na narty :)
Forumowicz

Od: 22 cze 2004, 15:59
Auto: Nissan Primera 2.0 GT SR20DEH

Postprzez michal_krakoof » 6 paź 2004, 11:48

Ja przewożę w środku... Mieszczą się idealnie narty moje 170 cm + dwie osoby... W sumie i tak staram się nie wozić nikogo z tylu ;)
Co do bagażnika, to problemem jest antena, która uniemożliwia umocowanie bagażnika (kupnego) na tej wyśokosci dachu.
Ja cenię sobie w moim układzie to, że się ani dach, ani narty w czasie jazdy nie niszczą... !!
Forumowicz

Od: 21 paź 2003, 13:58
Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)

Postprzez shazan » 3 sie 2005, 16:12

MAXX napisał(a):Ja mam taki bagażnik. Kupiłem go razem z MX-3 od poprzedniego własciciela, który właśnie zakładał go zimą jadąc na narty. Osobiście nie mam żadnego doświadczenia z tym bagażnikiem, bo nie zakładałem go ani razu i nie zrobię pewnie tego, a to dlatego, że na dachu mam ślady po jego mocowaniu i są widoczne – co prawda są polakierowane, ale ślad został. Nie wiem, czy to wina złego montażu, czy może zbyt dużej wagi przewożonego bagażu. Jeżeli jesteś zainterosowany, to mogę go odsprzedać na pewno się dogadamy, bo leży w piwnicy i go nie używam i pewnie go nie użyje z przyczyn, które opisałem. Poza tym nie jeżdżę też na narty :)
A miałbyś możliwość umieszczenia fotki tego bagażnika ?? Najlepiej kilku fotek... Jak nie na stronie, to chociaż na e-mail'a: shazan@wp.pl
Z jakiej firmy jest bagażniczek? Czy jest aluminiowy i w jaki sposób jest on montowany na samochodzik ??

Pozdrawiam
V-6 rządzi!!
Początkujący

Od: 11 cze 2005, 17:04
Auto: Mazda MX-3 V6 24V, benzyna,92'

Postprzez Tinnz » 8 sie 2005, 01:27

Czy bagaznik na MX-3 to przypadkiem nie profanacja? :)
Początkujący

Od: 19 lip 2005, 21:40