HID H4 Standardowy klosz

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Mrozu23 » 20 sty 2009, 21:51

A co myslicie o tym?
http://www.swistak.pl/aukcje/2733473,MA ... S-T-A.html

Testowal ktos cos takiego? Mysle nad zamowieniem ale boje sie ze to lipa a 1000 zl to troche sporo zeby sobie puscic w koszta :P
Forumowicz

Od: 22 sie 2008, 19:04
Auto: MX-3 1.8 V6 24V

Postprzez Jacol » 20 sty 2009, 23:19

Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)

Moja Madzia ;)
Forumowicz

Od: 3 paź 2006, 14:05
Auto: MX-3 '91 KL-ZEn
M6 '04 L3

Postprzez Mrozu23 » 21 sty 2009, 00:50

Moj blad, przeoczylem <piwo> :P
Forumowicz

Od: 22 sie 2008, 19:04
Auto: MX-3 1.8 V6 24V

Postprzez Jacol » 21 sty 2009, 01:00

Mrozu23 napisał(a):Moj blad, przeoczylem piwo język

<spoko>
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez turtles08 » 22 sty 2009, 21:45

JACOL Jak montowałeś u siebie zestaw biXenonowy to wymontowywałeś z lampy oryginalną metalową oprawkę która jest do lampy przykręcona? Bo u mnie jest tak ze jak ustawię światła mijania odpowiednio to drogowe walą po czubkach drzew.
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 maja 2008, 12:05
Auto: Mx3 1.8 v6

Postprzez Jacol » 22 sty 2009, 21:52

nic nie wymontowywałem, po prostu wyjałem H4, wstawiłem zarniki Bixenonowe i pojechalem na ustawienie swiatel mijania, drogowe tez mi dobrze swiecą ...

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez dyszel » 22 sty 2009, 22:05

Polecam przeczytać ostatni tygodnik MOTOR, tam wszyscy posiadacze pseudoksenonów dowiedzą się jak "rewelacyjnie" sprawdzają się hidy.
Obrazek
Forumowicz

Od: 4 cze 2008, 17:39
Auto: była 626 GE FS Pb95 only
jest gowno wort MKIII napędzany bajurą
& 7KM made in PRL/japan power CB 450N

Postprzez Jacol » 22 sty 2009, 22:39

dyszel85 napisał(a):MOTOR

cholernie ambitne czasopismo...

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez dyszel » 22 sty 2009, 23:20

Jacol napisał(a):cholernie ambitne czasopismo.

To prawda – ukazuje się od 1951r.!!
Poczytaj a dopiero potem się wypowiedz, człowieku ktoś jak konstruował reflektor halogenowy to przystosował go do pracy tylko i wyłącznie z żarówką halogenową!! Jak masz te żarniki to mniej ale nie namawiaj do zepsucia samochodu innych – auto z pseudoksenonami to samochód niesprawny!!! Ludzie wiedzcie że nie ma to nic wspólnego z prawdziwą instalacją poza nazwą!!
Obrazek
Forumowicz

Od: 4 cze 2008, 17:39
Auto: była 626 GE FS Pb95 only
jest gowno wort MKIII napędzany bajurą
& 7KM made in PRL/japan power CB 450N

Postprzez Lukano » 23 sty 2009, 01:23

Podobna opinia jak to, że LPG nie jest ekologiczne. Tam rozumiem, że chceili się przypodobać Orlenowi itp. Ciekawe tu komu.
ja miałem HID, raczej kiedyś znowu będę miał. Chyba, że znajde 3k na kompletne oryginalne lampy z ksenonami.
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez kris76 » 14 mar 2010, 13:36

Ja tez sie wypowiem na ten temat. Totalna bzdura jest to iz w lampach z kloszem odblaskowym (MX-3) po zamontowaniu xsenonu lub bi-xsenonu bedziemy oslepiac innych! Tak jak pisal Jacol , jesli nie ustawimy swiatel to nawet na zwyklych zarowkach 55W z biedronki beda swiecic nie tam gdzie trzeba ,co nie jednokrotnie widzialem jadac w trasie. Zaprzecze opini ze w soczewce nie oslepiaja ,bo owszem oslepiaja. Ja mam H4 Bi-xenon 6000K i jakos mi nikt nie miga w trasie.Ale jesli ktos se wstawi xenon lub bi-xenon i nie pojedzie np na stacje diagnostyczna i nie ustawi, to z pewnoscia bedzie oslepiac i przez takiego goscia potem kraza takie opinie wsrod uzytkownikow drog ze w zwyklych lampach odblaskowych xenon oslepia.Pozdrawiam wszystkich ;)
Sprzedam czesci MX-3 1.8 V6 i 1.6 B6 alu 16 cali AZEV 4x100 rozstaw. Ewentualnie zamienie alu na skrzynie z zamachem od silnika z seri B3 323bg,323c itd.[ FOTKA FELG ] http://img266.imageshack.us/img266/598/mazdamx3felgiazev16.jpg
Forumowicz

Od: 27 sty 2009, 22:25
Auto: MX-3 B6 93r ,(sprzedany i smiga w teraz w Siematyczach FSO POLONEZ 92r 1.6 GLE LPG ) wzamian Mercedes Benz (W201)190D 2.0D 87r oraz kolejny japonczyk Kawasaki KX 125 2T 96r

Postprzez Pabllo » 20 mar 2010, 15:22

też się wypowiem bo mam w swojej Madzi też zestaw HID Bixenon i jak zamontowałem i wszystko ustawiłem, tak jechałem w trasę (jazda próbna Mazdy) :D do Pragi w nocy i nikt nie mrugał, że go oślepiam, bardzo łatwo HID ustawia się w zwykłym kloszu i moim zdaniem zbędne jest kupowanie drogiego klosza soczewkowego lub z przeźroczystym kloszem bo w zwykłej lampie nie ma deformacji strumienia tylko od czasu do czasu radzę przemyć klosz ściereczką:)

tak ja pisze kris76 jeśli xenony są dobrze ustawione to nic się nie stanie:)
Forumowicz

Od: 12 paź 2006, 16:14
Auto: Mazda 6 GY 2006r.

Postprzez kris76 » 21 mar 2010, 14:38

Dokladmie Pablo Dzieki :) Ale widzicie przez 1 goscia ktory kupi sobie zestaw na allegro,wstawi i sie lansuje po miescie czy tez w trasie i oslepia ,a potem pisza glupoty ze w zwyklych lampach bez soczewki oslepiaja <dupa> Juz nie jednokrotnie sie spotkalem w trasie a nawet w miescie z samochodami ze zwyklymi odblysnikowymi lampami i morzecie mi wierzyc lub tez nie ale oslepiaja i to na zwyklych zarowkach z marketu. Sami sprawdzcie a sie przekonacie <rotfl>
Sprzedam czesci MX-3 1.8 V6 i 1.6 B6 alu 16 cali AZEV 4x100 rozstaw. Ewentualnie zamienie alu na skrzynie z zamachem od silnika z seri B3 323bg,323c itd.[ FOTKA FELG ] http://img266.imageshack.us/img266/598/mazdamx3felgiazev16.jpg
Forumowicz

Auto: MX-3 B6 93r ,(sprzedany i smiga w teraz w Siematyczach FSO POLONEZ 92r 1.6 GLE LPG ) wzamian Mercedes Benz (W201)190D 2.0D 87r oraz kolejny japonczyk Kawasaki KX 125 2T 96r

Postprzez czarny.marcin » 21 mar 2010, 14:53

Ja też mam w swojej Bi-xenon i nie wyobrażam sobie już jazdy na żarówkach . Są tacy co przyczepiają się xenonu w zwykłym kloszu a sami jeżdżą na nieustawionych światłach ze zwykłą żarówką albo mają reflektory z wersji angielskiej bo były tańsze :D I dopiero oślepiają .
Chodzenie do kościoła świadczy o Tobie , że jesteś katolikiem ? To tak jakby spanie w garażu robiło z Ciebie mechanika...

Masz japońca jeździsz do końca
Masz japońca kręcisz do końca
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Wolność ma zapach benzyny
Na gaz to powinny być kuchenki i zapalniczki a nie samochody :/
Obrazek
Początkujący

Od: 20 maja 2009, 04:58
Auto: mx-3 V6
Masz japońca jeździsz do końca
Masz japońca kręcisz do końca

Postprzez fazzi » 23 mar 2010, 10:42

Widzę tu wszyscy mają podejście jak przysłowiowy użytkownik golfa. :|
Co by nie mówiły przepisy i co by nie było widać na drodze to 'ja nie oślepiam'. Skąd w takim razie biorą się ci co oślepiają? Za każdym razem kiedy widać z przeciwka bladoniebieskawy kolor chińskiego ksenonu od razu bije od klosza łuna rozproszonego światła, waląca po oczach. Czy wy ludzie nie rozumiecie, że nawet jeśli wiązka jest prawidłowo odcięta (bo jest – jest lustro i klosz i większość wiązki jest formowana poprawnie), to ilość światła rozproszonego, wydostająca się poza reflektor w innych kierunkach – w tym do góry – jest o wiele większa niż przy zwykłej żarówce? Tu nie chodzi o to że główny snop światła wali w oczy, tylko o to czego lustro i ryfle na szkle nie uformują i leci w kosmos. A czemu ludzie nie migają? Kiedyś mrygałem takim 'geniuszom'. Tyle, że ci mądrzy użytkownicy zamiast zrozumieć o co chodzi odwdzięczają się długimi. Poza tym zrobiło się tego tyle na drogach, że trzeba by błyskać co chwilę. I za nic tłumaczenie, że sprawna instalacja i czysty reflektor wystarczą by dobrze oświetlać drogę na zwykłej żarówce, bo tak to zaprojektowano.
Forumowicz

Od: 2 lip 2005, 14:16
Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|

Postprzez kris76 » 31 mar 2010, 18:03

Fazzi znasz sie tak samo na swiatlach jak swinia na gwiazdach. Gdyby zwykle lampy odblysnikowe byly super fajnie bardzo dobre , to by je nadal montowano seryjne. To samo tyczy sie zwyklych zarowek . I nie pisz ze ksenon czy tez bi-ksenon oslepia ,bo nie oslepia w zwyklej lampie. Chyba ze jakis burak se wstawi bez ustawienia swiatel to owszem,dlatego potem tacy ludzie jak Ty, trwaja twardo i uparcie w swoim przekonaniu iz swiatla ksenon oslepiaja. Gowno prawda. Zwykle zarowki 55W moga oslepic i mozesz spowodowac kolizje. <lol>
Forumowicz

Postprzez GabeekKL » 31 mar 2010, 20:11

Jak czytam niektore wypowiedzi to az sie zal ludzi robi. Z tego co wywynioskowalem to znaczy ze jak ktoś nie mrugnie to znaczy ze jestem super, hiper, ku...a jestem bogiem. Nie wiem ale mam podstawy twierdzic ze niektorzy nie wiedzą co to jest Xenon. Chyba ze mowa jest o zarowkach z bazaru o nazwie xenon co maja lekko blekitne swiatlo to przepraszam. Ale jesli mowimy to o normalnym zestawie HID z przetwornicami i zarnikami to zeby nie wiem co to nie nadaje się to do zwyklych lamp odblysnikowych. Xsenon daje ponad trzykrotnie intensywniejsze swiatlo niz standardowa zarowka, i nie chodzi tu o odpowiednie ustawienie lamp bo nie mowimy tu o bezpośrednim kierowniu snopa swiatla w oczy drugiego kierowcy tylko o rozpraszaniu swiatla jakie jest w zwyklej lampie odblysnikowej. W latach kiedy produkowane byly nasze auta nikt nie slyszal o czyms takim jak xenon i nikt nie bral pod uwage ze ktos kiedy bedzie zakladam tam zarniki wytwarzajace 3 razy mocniejsze swiatlo niz zarowka 55W Proponuje porownać np na ścianie jak odcina swiatlo soczewka a jak standardowa lampa. Chocby nie wiem jakie auto ze zwyklym kloszem postawic to mimo iz widac miejsca w ktorym skupione jest swiatlo to dookola jest widoczna łuna rozproszonego swiatla przez klosz. W soczewce czegoś takiego nie ma swiatlo jest idealnie skupione i odciete niemal calkowicie od glownego snopa swiatla. Zdarzają sie samochody zwlaszna nowe ktore mają lampe z odblysnikiem i fabryczny xenon ale to juz są lampy odpowiednio zaprojektowane pod tego typu oswietlenie. I nie upierajcie sie tutaj ze zakladając xenon do zwyklych lamp nie oslepiacie bo oslepiacie i to ze nikt nie mruga to nie znaczy ze tak nie jest. Znam kila osob co pozakladali sobie xenon do zwyklych lamp i mimo iz swiatl są opuszczone tak nisko ze swieca 5m przed auto to i tak jadac z przeciwka razi strasznie. Sa rzeczy ktore nie nadaja sie do pewnego typu aut i nic tego nie zmieni. Xenon nie ma prawa bytu w zwyklych lampach bo zeby nie wypalic oczu innym trzeba je znizyc maxymalnie nisko co przeklada sie na pogorszenie oswietlenia drogi bo swiatla sieca 5M przed auto a nie 40. Pytanie po co?? po co pakowac cos co do czegoś to czego się to nie nadaje?? Dla mnie to tylko Lans i glupota oraz wiejski tuning. Jak widze auto ze zwyklymi lampami i xenonem to od razu widze milosnika diód, plomieni oraz kołpakow ze spinerami. Chesz mieć xenon zmien lampy lub auto i nie bądz wieśniakiem.
Forumowicz

Od: 17 sty 2010, 17:17
Auto: Mazda 626 GE KL 2,5 V6

Postprzez KoKo » 31 mar 2010, 20:53

GabeekKL napisał(a):Jak widze auto ze zwyklymi lampami i xenonem to od razu widze milosnika diód, plomieni oraz kołpakow ze spinerami. Chesz mieć xenon zmien lampy lub auto i nie bądz wieśniakiem.

AMEN !

Myśle że temat został wyczerpany i wszystko zostało pięknie podsumowane. Mnie też przykro sie robi jak widze tico na xenonie mega lans, diody w spryskiwaczach i tym podobny agro tuning. Po prostu szlak mnie trafia jak mi ktoś wali po gałach, bo chcial sie upodobnić do BMW serii 7 i załadował xenony do tico czy innej mazdy. Po prostu jesteście egoistami. A wasz tok myślenia (jeśli podczas monotwania xenona w zwyklej lamnpie wystepuje ten proces, w co szczerze wątpie, bo chyba nie myslicie wogole) jest wlasnie taki :"Jak ja widze dobrze to mam głęboko gdzies czy ktos moze mnie wyminąć czy musi zamknąć oczy jak jade z naprzeciwka". A potem matko boska, oślepiony kierowca zabił rowerzyste... Nie bądźcie wieśniakami. Tylko Xenon + soczewka.
Była Mazda 323F BA GT, jest Volvo S40...
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 14:10
Auto: Volvo S40

Postprzez fazzi » 1 kwi 2010, 09:23

kris76 napisał(a):Fazzi znasz sie tak samo na swiatlach jak swinia na gwiazdach

Podaj mi proszę na jakiej podstawie tak twierdzisz i skąd czerpiesz swoją nieocenioną wiedzę w tym temacie o wielki krisie?
kris76 napisał(a):Gdyby zwykle lampy odblysnikowe byly super fajnie bardzo dobre , to by je nadal montowano seryjne

Po pierwsze nadal są montowane seryjnie. Zdziwiony?
Po drugie, ten wątek na pewno nie dotyczy 'super zajebiaszczości' zwykłych lamp. Rozumiem że czytanie ze zrozumieniem może przedstawiać problem, ale zanim zaczniesz podważać wiedzę innych napisz dlaczego akurat Tobie należy wierzyć w tej materii bardziej niż opracowaniom naukowym, fizyce, ustalonym normom, przepisom i wreszcie zwykłym faktom.
kris76 napisał(a):Zwykle zarowki 55W moga oslepic i mozesz spowodowac kolizje

Owszem, tylko że przynajmniej w teorii diagnosta co roku sprawdza i koryguje te światła. Wielbiciele ksenonów zamieniają na czas przeglądu palniki na zwykłe żarówki i nie ma możliwości sprawdzenia tego ustawienia. Poza tym z doświadczenia wiem, że 95% kierowców ze zwykłymi żarówkami, którym błyśnie się światłami sprawdzi ustawienie lamp. Ci z Ksenonami odbłyskują długimi bo (chyba?) myślą, że ktoś nie zauważył jakie mają zajefajne i mocne, ksenonowe światła i na pewno pomyślał, że jadą na długich...
Więc zanim coś napiszesz postaraj się oderwać na chwilę od czynności sexualnych z autami BMW i najpierw przeczytaj czego dotyczy post na który odpowiadasz, potem pomyśl co chcesz napisać, a na końcu dlaczego w sposób mało elegancki podważasz wiedzę innych.
Forumowicz

Od: 2 lip 2005, 14:16
Auto: były:
Mazda 323 F BG GT '89
Mazda MX-3 1.8 V6 '97
jest: Skoda Fabia :|

Postprzez gavvel » 7 kwi 2010, 22:06

pozwolcie z wtrace swoje 3 grosze z obserwacji na drodze: jedzie nowe bmw czy inny merc widac ze ma xenony prawdziwe, swiatlo jest mega jasne ale nie razi!! spokojnie go mijam, natomiast jak jedzie golf 2 z zenonami to oslepnac mozna o przejechaniu kogos nie wspomne, wiec cos na rzeczy jest, nigdy nie mialem xenonow tym bardziej w zwyklym kloszu z odblysnikiem, wiec nie wiem czy to kwestia ustawienia, wiem natomiast ze policja powinna srogo za to karac bo to jawne zagrozenie w ruchu sprawia, do zwyklych kloszy polecam niego mocniejsze zarowki np PHILIPS BLUE VISION – poprawiaja o wiele widocznosc w nocy, daja jasne swiatlo ale nie udaja xenonow czy czegos podobnego. Mam nadzieje ze nikogo wypowiedzia nie urazilem, pozdrawiam serdecznie.
j. angielski – tłumaczenia, korepetycje, prace – kontakt PW
Moja Mazda
Forumowicz

Od: 11 mar 2008, 20:34
Auto: Mx-3 1.6 B6D '96r.