Instrukacja montażu pakietu z v6 do 1.6
1, 2
Witam, posiadam dokładki do mazdy mx3, spojler tylny założyłem bez problemu, chce montować ćwiartki i jest problem, o ile z boku je przykręcę śrubkami, to z dołu maja takie specjalne jakby zaczepy na wsuwki... gdzie takie mocowania zdobyć lub jak inaczej to przymocować ?
- Od: 25 sie 2009, 22:22
- Auto: Mazda MX3 1,6 dohc 96r
Montaz bocznych dokladek znacznie ulatwiaja owe wsuwki o ktorych piszecie. Sam ich uzylem lecz gdybym ich nie dostal od znajomego z forum do pewnie wypelnilbym otwory wlasnorecznie kawalkami wczesniej przygotowane plastiku (dosc miekki ale trwaly) tak aby sie z nich nie wysuwal a potem przykrecim na wkrety.
- Od: 8 kwi 2008, 09:00
- Auto: BMW X3 E83 3.0 i
Panowie takie wsuwki zakupiłem rok temu w norauto podajże ok 4-5zł/sztuka, a potrzebnych jest 6 takowych
Z tego co ostatnio widziałem to nie schodzą im one, zatem pewnie będą dostępne 
P.S. Mogę podesłać foty lub wkleić tutaj na życzenie
Update:

Takimi spinkami właśnie się posłużyłem, trzyma jak przyspawane polecam
P.S. Mogę podesłać foty lub wkleić tutaj na życzenie
Update:

Takimi spinkami właśnie się posłużyłem, trzyma jak przyspawane polecam
- Od: 6 cze 2008, 20:30
- Auto: MX-3 1.6 B6 '93r
MX-3 1.8 BP '91/'95r
Mazda 2 1.5 '08r
Mazda RX-8 03r
Mazda 6 II GH '10r
moze ta instrukcja pomoze:

a tu dolne wtyki mocujace do dokladek bocznych w ASO 6 zl /szt

uszczelka spojlera od szyby tak jak pisal SponeR 70 zl w ASO

a tu dolne wtyki mocujace do dokladek bocznych w ASO 6 zl /szt

uszczelka spojlera od szyby tak jak pisal SponeR 70 zl w ASO
j. angielski – tłumaczenia, korepetycje, prace – kontakt PW
Moja Mazda
Moja Mazda
- Od: 11 mar 2008, 20:34
- Auto: Mx-3 1.6 B6D '96r.
mirbie napisał(a):Paco --> na te spinki zamocowaleś dokładki na progi?
Dokładnie tak... trzyma b.dobrze innych wtedy jak szukałem niestety nie było tylko to pasowało, a pasowało b.dobrze
Choć myślę, że to co gavvel przedstawił jest na pewno nieco lepsze pod względem uszczelnienia
- Od: 6 cze 2008, 20:30
- Auto: MX-3 1.6 B6 '93r
MX-3 1.8 BP '91/'95r
Mazda 2 1.5 '08r
Mazda RX-8 03r
Mazda 6 II GH '10r
Paco napisał(a):
to co gavvel przedstawił jest na pewno nieco lepsze pod względem uszczelnienia
co ORI to ORI powiem wiecej nie tylko jesli chodzi o uszczelnienie (bo jak w progu sie zacznie zbierac woda to wiadomo) ale tez o latwosc montazu. wazne tez jest przyleganie do powierzchni blotnika (sa tam takie 3 rzepy) ja z nich zrezygnowalem a biegnace wzdluz gumowe uszcelki zastapilem tasma 2 stronna zelowa i wszystko sie pieknie trzyma, polecam troche zainwestowac w temat bo zaczna pozniej odstawac.
Moja Mazda
Moja Mazda
to i ja mam takie pytanko do tych progow od V6 –> u SIebie chcialem je zalozyc –> mam te gwinty od spodu ori z aso, sruby Ori od spodu, plastiki od boku Ori –> brakuje mi tylko tej "tasmy" czy co to jest (S1-9B7 i 8) i po zalozeniu progu przy drzwiach odstaje – co mozna zastosować ... 
:D
- Od: 10 wrz 2008, 08:49
- Auto: Seat Ibiza ASZ :)
te elementy o ktorych piszesz ta sa chyba takie blaszki usztywniajace (sa 2 na nakladke) a rzepy to beda chyba S1-9A3, tak jak pisalem wszczescniej ja zerwalem i zdrapalem oryginalne uszczelki i zastapilem je tasma 2 stronna zelowa – klei i uszczelnia – wash and go 
Moja Mazda
Moja Mazda
1, 2