Denerwujące, hałasujące dwa pręty w drzwiach

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez muFa » 26 cze 2009, 13:38

cześć,

W drzwiach, w mojej MX3, są takie dwa pręty pionowe – jeden od zamka, drugi od klamki. To jest jak wiecie taki mechanizm, który składa się z kilku przekładni, śrubek i innych pierdół, które stukają i hałasują podczas jazdy. Jak wygłuszałem sobie kiedyś drzwi, to spiąłem te równoległe, pionowe druty delikatnie dwoma zipami plastikowymi i przez miesiąc było cicho ale... kilka dni temu przestał prawidłowo funkcjonować centralny zamek – nie zawsze zamknie drzwi od strony pasażera. Te opaski plastikowe czasem tak zaczepią się o te druty, że cały ten mechanizm nie działa tak jak powinien.

W związku z powyższym pytanko do Was, czy ktoś, coś z tym kiedyś próbował robić? Jak to usztywnić, żeby było cicho i nie psuć przy okazji centralnego zamka?

Wymyśliłem, że może te wszystkie przeguby w tym mechanizmie zapchać silikonem ale nie wiem czy to do końca dobre rozwiązanie...

pozdr
---------------------
Michał
Początkujący

Od: 10 kwi 2008, 21:52
Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC

Postprzez SponeR » 26 cze 2009, 19:07

u mnie niby oryginał i nic nie dzwoni :[ ??
zobacz gdzie ci telepie i naciagnij
jak telepie jeden o drugi to scieśnij je albo nasmaruj
innego pomysłu nie mam
=x
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 lis 2008, 15:22
Auto: 89' turboMiateł
08' cx-9 3.7v6

Postprzez muFa » 26 cze 2009, 23:18

Przecież sam sobie tego nie zakładałem :) – również mam oryginalne drzwi razem z całą zawartością. Te pręty nie uderzają o siebie lecz brzęczą na przegubach, które nie są rozbieralne...
---------------------
Michał
Początkujący

Od: 10 kwi 2008, 21:52
Auto: Mazda MX-3 1.6 DOHC