Brak podswietlenia deski i swiatel postojowych (problem rozwiazany)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Mrozu23 » 31 maja 2009, 20:04

Witam
Jadac po deszczu zaczelo mi mrygac podwietlenie deski az w koncu zgaslo a razem z nim swiatla pozycyjne (z wyjatkiem tylnego prawego) i nie dziala brzeczyk przypominajacy o wylacznie swaitel. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i zaden sie nie spalil. Co moze byc przyczyna?
Ostatnio edytowano 23 cze 2009, 22:40 przez Mrozu23, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 22 sie 2008, 19:04
Auto: MX-3 1.8 V6 24V

Postprzez eska » 2 cze 2009, 10:42

Miałem takie same objawy jak, podpinałem radio, ale wtedy ewidentnie zrobiłem zwarcie i padły bezpieczniki. Wymieniłem i działało.
Początkujący

Od: 3 cze 2008, 13:19

Postprzez Mrozu23 » 2 cze 2009, 22:47

Radio podlaczone mam pod stacyjke na oddzielnym obwodzie wiec odpada ale zaczelo mi wywalac bezpiecznik TAIL LH. W sobote zdejme nadkola i bede szukal bo to pewnie przewod sie gdzies przetarl :( <killer>

Przyczyna usterki byl spalony przewod pod deska rozdzielcza. Prawdopodobnie sie gdzies przetarl i zrobil zwarcie do masy. Wymienilem ze 2 metry przewodu i jest OK.
Tak to mniej wiecej wygladalo :)
Obrazek

Podziekowania dla Stasia za dlugie godziny spedzone w poszukiwaniach spalonego przewodu <piwo>
Forumowicz

Od: 22 sie 2008, 19:04
Auto: MX-3 1.8 V6 24V