Witam.
Jakie oznaczenie/opis ma bezpiecznik od podnoszenia / opuszczania szyb w mx3 ?
Domyślam się, że się znajduje w tym panelu z bezpiecznikami w kabinie ? (kolo lewej nogi)
Z góry dziękuję za pomoc.
ps. używałem szukajki i nic...
bezpiecznik od podnoszenia szyb/nowy problem schemat połączeń
Strona 1 z 1
Mam kolejny problem...
Ma ktoś może schemat połączeń elektrycznych panelu podnoszenia/opuszczania szyb ?
Miałem połamane oryginalne przyciski (też mi nowość...), postanowiłem nie kupować używanych oryginalnych tylko kupić "uniwersalne" przyciski i przerobić trochę panel.
Niestety po podłączeniu wszystkiego szyby nie działają.
Za pierwszym razem popaliło mi bezpiecznik.
Za drugim razem, pobiera prąd, ale szyby się nie opuszczają....wie ktoś może jak to powinno być połączone żeby działało ?
Ma ktoś może schemat połączeń elektrycznych panelu podnoszenia/opuszczania szyb ?
Miałem połamane oryginalne przyciski (też mi nowość...), postanowiłem nie kupować używanych oryginalnych tylko kupić "uniwersalne" przyciski i przerobić trochę panel.
Niestety po podłączeniu wszystkiego szyby nie działają.
Za pierwszym razem popaliło mi bezpiecznik.
Za drugim razem, pobiera prąd, ale szyby się nie opuszczają....wie ktoś może jak to powinno być połączone żeby działało ?
- Od: 1 cze 2008, 13:36
- Auto: MX 3 1.8 V6 24V DOHC
w oryginalnych przełącznikach masz mały sterownik który reguluje czy jest przycisk położony na otwieranie lub zamykanie tzn zamienia przepływ prądu, sam prubowałem ale zwykły guzik ci nic nie da musi byś taki który zamienia plus z minusem i na odwrót, sam chciałem założyć guziki od forda i... Klapa.... musi być sterowanie za pomocą kilku kabli udało mi sie wyczaić jak to działa więc nie ma sensu przerabiać tylko szukać oryginalnych guzików. Pozdrawiam
- Od: 25 lis 2007, 17:25
- Auto: Mazda 323 f (BA)1.5 16V BRC 24
dzięki za pomoc.
Mimo problemów udało się
(dokładnie nie mi...mój kumpel zrobił to dla mnie)
Nie jest idealnie, ponieważ muszę przytrzymać 2 przyciski żeby podnieść/opuścić szybę od strony kierowcy....ale jestem zadowolony i jest to lepsze niż oryginalne (które łamią się zbyt często)
Mimo problemów udało się
Nie jest idealnie, ponieważ muszę przytrzymać 2 przyciski żeby podnieść/opuścić szybę od strony kierowcy....ale jestem zadowolony i jest to lepsze niż oryginalne (które łamią się zbyt często)
- Od: 1 cze 2008, 13:36
- Auto: MX 3 1.8 V6 24V DOHC
Strona 1 z 1