Ktoś wie jakie to reflektory?
Witam, wyszperałem ostatnio zdjęcie mx3 z takimi reflektorami jak na załączonym zdjęciu... Wiecie może gdzie takie dostac? na allegro cos nie moge znaleźć, google tez nie pomoglo. Czy od mx5 pasują do mx3?? albo moze wiecie coś na temat zamienników (np lexus). Będe wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
- Od: 21 cze 2006, 19:24
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD 2007
lukano on takie ma tu masz jego profil napisz priwa to powie ci gdzie kupił
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34568
i a propos lukano ją sprzedaje
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=34568
i a propos lukano ją sprzedaje
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
lukano o ile pamietam brął przednie lampy dedykowane do civica i przerabiał maske itd. No i troche go to wyniosło. Nie ma jak narazie soczewkowych lamp do mx3
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Ja kupiłem madzie z takimi lampami są od mx5 <2000r maske trzeba przerobic
a poza tym fajny wyglag 

- Od: 19 cze 2008, 15:13
- Auto: MX 3 1,6 16V DOHC 94r
Ja kupiłem madzie z takimi lampami są od mx5 <2000r maske trzeba przerobic
a poza tym fajny wyglag 

- Od: 19 cze 2008, 15:13
- Auto: MX 3 1,6 16V DOHC 94r
Zgadza się to są od mx-5.
ja mam od Hondy Civic 01-03 sedan. u mnie maski nie trzeba przerabiać, ale pod spodem troszkę trzeba popodcinać. Prosta sprawa nie jest i troszkę kasy trzeba posypać.
Można w domowych warunkach, ale podcinając lampę. U mnie podcinane są blachy samochodu, inaczej lampy parują w środku.
Dedykowanych lamp do mx-3 nie ma nadal
Jak by coś to na maila mogę fotki wysłać.
ja mam od Hondy Civic 01-03 sedan. u mnie maski nie trzeba przerabiać, ale pod spodem troszkę trzeba popodcinać. Prosta sprawa nie jest i troszkę kasy trzeba posypać.
Można w domowych warunkach, ale podcinając lampę. U mnie podcinane są blachy samochodu, inaczej lampy parują w środku.
Dedykowanych lamp do mx-3 nie ma nadal
Lukano napisał(a):Zgadza się to są od mx-5.
Dedykowanych lamp do mx-3 nie ma nadalJak by coś to na maila mogę fotki wysłać.
a duzo tam u ciebie bylo podcinania??
moglbys jakies zdjecia zrobic jesli jest taka mozliwosc??
pozdrawim
Czy te lampy to sa chromy??
jelsi masz jakis link do tych lamp to bym byl wdzieczny
- Od: 8 sie 2008, 14:51
- Auto: Mazda mx-3
moze wie ktoś gdzie mozna zrobic element z żywicy taki by mial dwa otwory na pojedyncze reflekory i wstawic je w miejsce po orginalnych reflektorach
?
- Od: 13 mar 2008, 02:10
- Auto: MX-3 1.8
moze wie ktoś gdzie mozna zrobic element z żywicy taki by mial dwa otwory na pojedyncze reflekory i wstawic je w miejsce po orginalnych reflektorach
?
- Od: 13 mar 2008, 02:10
- Auto: MX-3 1.8
Dlaczego te lampy są drogie
teraz takie lampy jak moje można sprowadzić ze stanów za 300-350 złotych komplet. tak, że myślę, że to jest tanio właśnie. Mam sporo zdjęć z przerabiania u mnie, tak, że jak kogoś interesuje to mail na PW i wysyłam co mam
podcinania u mnie było sporo. Można to zrobić łatwiej, ale co jest łatwiej nie oznacza lepiej
u mnie są chromy, znaleźć je można na www.ebay.com
a jak sprowadzić to info na PW i pomogę.
teraz takie lampy jak moje można sprowadzić ze stanów za 300-350 złotych komplet. tak, że myślę, że to jest tanio właśnie. Mam sporo zdjęć z przerabiania u mnie, tak, że jak kogoś interesuje to mail na PW i wysyłam co mam
podcinania u mnie było sporo. Można to zrobić łatwiej, ale co jest łatwiej nie oznacza lepiej
u mnie są chromy, znaleźć je można na www.ebay.com
a jak sprowadzić to info na PW i pomogę.
Witam wszystkich, od czerwca jestem szczęśliwym posiadaczem Madzi Mx-3 V6. Wracając do tematu, sporo czasu spędziłem szukając opisów i sposobów na zmianę standardowych lamp na a'la angel's. Doszedłem do takiego punktu gdzie zastanawiam się nad własnoręcznym wykonaniu takich lamp. Pomysł jest dosyć prosty, a zarazem skomplikowany.
1) wygładzenie przedniego szyby lampy ( 80zł na allegro, bądź w domowym zaciszu za ok 50zł)
2) odbłyśnik albo przyciemniamy ( dla uzyskania ciemnego wnętrza), bądź też dajemy do regeneracji, aby nam ładnie błyszczał (na allegro jest wszystko )
3) w miejsce seryjnej żarówki H4, po małych modyfikacjach wstawiamy soczewkę + Bixenon ok 400zł
4) można dodatkowo uatrakcyjnić to ringiem za 10zl z allegro ( pod kolor nadwozia)
Jest to kosztowne, ale wydaje mi się że efekt o niebo lepszy niż wciskanie na siłę lamp od Civica ;/ Aha.. i niech mi ktoś powie dlaczego do Mx-3 żadna firma nie robi takich lamp?? Przecież jest spora grupa osób która by kupiła takie lampy. Rynek zbytu jest, ale produktu by nasycić rynek niema
pozdrawiam Adrian
1) wygładzenie przedniego szyby lampy ( 80zł na allegro, bądź w domowym zaciszu za ok 50zł)
2) odbłyśnik albo przyciemniamy ( dla uzyskania ciemnego wnętrza), bądź też dajemy do regeneracji, aby nam ładnie błyszczał (na allegro jest wszystko )
3) w miejsce seryjnej żarówki H4, po małych modyfikacjach wstawiamy soczewkę + Bixenon ok 400zł
4) można dodatkowo uatrakcyjnić to ringiem za 10zl z allegro ( pod kolor nadwozia)
Jest to kosztowne, ale wydaje mi się że efekt o niebo lepszy niż wciskanie na siłę lamp od Civica ;/ Aha.. i niech mi ktoś powie dlaczego do Mx-3 żadna firma nie robi takich lamp?? Przecież jest spora grupa osób która by kupiła takie lampy. Rynek zbytu jest, ale produktu by nasycić rynek niema
pozdrawiam Adrian
-
Jovvish89
na razie nie podałeś nic kosztownego jeśli chodzi o przednie lampy do mx-3.
No chyba, ze koszt oryginałów jeśli je popsujesz.
W domowym nie wiem, ale jeśli ktoś kto się zna na tym zrobi Ci to za 80 złotych to gratuluję.
A do tego nie jest to proste, żeby potem nie rozpraszało światła. Ja kiedyś pisalem do firmy z warszawy, która robi cos takiego o czym piszesz. Do mx-3 nie chcieli się podjąć.
Pomysł znany od dawna, prosty, ale skomplikowany do dobrego wykonania.
Ale oczywiście chętnie zobaczę efekt prac.
Takie są prawa rynku. ile się sprzeda takich lamp do golfa lub nawet hondy civic, a ile ich sie sprzeda do mx-3.
To ja teraz siedam w pierwszej ławce i czekam na efekty.
No chyba, ze koszt oryginałów jeśli je popsujesz.
Jovvish89 napisał(a):1) wygładzenie przedniego szyby lampy ( 80zł na allegro, bądź w domowym zaciszu za ok 50zł)
W domowym nie wiem, ale jeśli ktoś kto się zna na tym zrobi Ci to za 80 złotych to gratuluję.
A do tego nie jest to proste, żeby potem nie rozpraszało światła. Ja kiedyś pisalem do firmy z warszawy, która robi cos takiego o czym piszesz. Do mx-3 nie chcieli się podjąć.
Pomysł znany od dawna, prosty, ale skomplikowany do dobrego wykonania.
Ale oczywiście chętnie zobaczę efekt prac.
Jovvish89 napisał(a):laczego do Mx-3 żadna firma nie robi takich lamp??
Takie są prawa rynku. ile się sprzeda takich lamp do golfa lub nawet hondy civic, a ile ich sie sprzeda do mx-3.
To ja teraz siedam w pierwszej ławce i czekam na efekty.
Postanowiłem odswierzyc temat, bo niedawno pojawiły sie na ebay'u nowe lampy do MX-3. Troche drogie, i nie wiadomo po co te 3 diody led tam wcisnęli, ale przynajmniej pasuja bez przeróbek:)
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-96-MA ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-96-MA ... 240%3A1318
- Od: 16 cze 2008, 20:13
- Auto: MX-3 1.6 98'