Sygnalizacja wymiany rozrządu
Strona 1 z 1
Witam wszystkich i od razu w pierwszym poście proszę Was o pomoc. Mianowicie w mojej Mańce ( Mazda 323 1,7 D z 1992r ) po przejechaniu 200 tysięcy kilometrów zapaliła się lampka informująca o potrzebie wymiany rozrządu. Rozrząd został wymieniony w warsztacie, jednakże mechanicy nie potrafili skasować kontrolki od rozrządu i cały czas pali się ona. Proszę o radę, czy jest możliwość samodzielnego jej wyłączenia, czy też muszę się udać do jakiegoś autoryzowanego serwisu Mazdy. Nadmieniam, że gdy dowiadywałem się w serwisie BMG Goworowski w Gdańsku to zrobili tam tylko duże oczy i powiedzieli " takich starych nie potrafimy naprawiać, dopiero niedawno zajęliśmy się Mazdą" i jednym zdaniem zostałem spławiony. Tak więc proszę szanownych forumowiczów o radę, za pomoc z góry serdecznie dziękuję.
-
MarcinGdańsk
jak to leciało? odłączasz masę albo plus od akumulatora i wciskasz hamulec nożny na ok 30 sekund. kasuje to błędy komutera, moze po tym będzie wszystko ok ale obawiam się że po wymianie rozrządu powinni podpiąc pod komputer samochód i w ustawieniach kompa samochodu ustawić wymieanę rozrządu i niech odlicza kolejne 90-100 tys.
- Od: 22 paź 2006, 12:10
- Auto: mazda 323F BA. Z5 16V
MarcinGdańsk proszę bardzo Klik i wszystko jasne
Z ciekawości.. Ile kosztowała cię wymiana i czy była pełna, tzn z pompą wody?
Z ciekawości.. Ile kosztowała cię wymiana i czy była pełna, tzn z pompą wody?

Blade napisał(a):Z ciekawości.. Ile kosztowała cię wymiana i czy była pełna, tzn z pompą wody?
Nie wymieniałem pompy wody, kupiłem tylko rozrząd na allegro za 190 zł (

-
MarcinGdańsk
Lampka jest po lewej stronie w rogu zegarów. A ja jednak będę musiał jechać na komputer, bo jak wlazłem do samochodu pod kierownicę to się trochę pogubiłem i nie wiem czy dobrą kostkę wyciągnę
Zresztą Mańce się należy taka wizyta. Niemniej dziękuję wszystkim za pomoc.
-
MarcinGdańsk
Strona 1 z 1