przeróbka aparatu zapłonowego
Strona 1 z 1
Witam mam aparat z wbudowaną cewka ale mam juz dosc 4 aparat padł i chce załozyc aparat od xedosa6 z zewnętrzna cewka. posiadam juz aparat cewke i wszystkie kostki tylko teraz jak to podłaczyc ? Podeslijcie jakis schemat jak to ogarnac gdzie jaki przewód itp. z góry dzieki 
Ostatnio edytowano 12 lis 2014, 10:38 przez Marek 161BD081, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tematu - błędy ort.!
Powód: Poprawa tematu - błędy ort.!
- Od: 11 lis 2014, 21:17
- Auto: Mazda 323F BA 2.0v6 1995r
Był na Forum temat jak ktoś przeróbke podobną robił w bodajże Z5 – poszukaj a napewno może to pomóc.
Jedyna różnica to jaka, że aparat pozostał oryginalny a jedynie cewka poszła na zewnątrz.
Tu u ciebie to jedynie schemat w rękę i działasz bo nie wiem czy ktokolwiek na Forum robił coś takiego dokładnie jak ty chcesz.
PS. uzupełnij proszę profil o lokalizacje bo bywa to przydatne czasem.
Jedyna różnica to jaka, że aparat pozostał oryginalny a jedynie cewka poszła na zewnątrz.
Tu u ciebie to jedynie schemat w rękę i działasz bo nie wiem czy ktokolwiek na Forum robił coś takiego dokładnie jak ty chcesz.
PS. uzupełnij proszę profil o lokalizacje bo bywa to przydatne czasem.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Marek 161BD081 napisał(a):nie wiem czy ktokolwiek na Forum robił coś takiego dokładnie jak ty chcesz.
Owszem,ja robiłem.
mazderr napisał(a):Podeslijcie jakis schemat jak to ogarnac gdzie jaki przewód (.......)
A może by tak magicznego słowa użyć czyli "poproszę" ?
Wiedza kosztuje kolego,nawet wróżka kasuje za przepowiedzenie armagedonu.
Poza tym brakuje Ci jeszcze jednego elementu.
Tadziol o to za tekst wiedzą kosztuje to po co jesteś na forum jak masz zamiar takie piętrowy pisać to nie pisz nic i nie wkor..... Mnie bo jeśli chcesz sobie zarabiać to załóż warsztat a jeśli nie masz ochoty pomóc to się nie udzielaj.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
tygrys36
tygrys36... tadziol ma racje...
na forum rowniez obowizuja formy grzecznosciowe... takie jak prosze, czy dziekuje... a tego zabraklo...
na forum rowniez obowizuja formy grzecznosciowe... takie jak prosze, czy dziekuje... a tego zabraklo...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
tygrys36 – kolega tadziol z tego co wiemy to ma swój zakład ale nie sądzę aby tutaj na Forum miał sie udzielać TYLKO za kasę.
Poprosić go można normalnie, tak jak się zwykle o coś prosi i nie wierzę aby miał wówczas odmówić pomocy chciaż wszyscy wiemy doskonale, że wiedza kosztuje.
Zresztą jest podany nr tel. więc można zadzwonić do niego.
Moim zdaniem nie ma tematu.
Poprosić go można normalnie, tak jak się zwykle o coś prosi i nie wierzę aby miał wówczas odmówić pomocy chciaż wszyscy wiemy doskonale, że wiedza kosztuje.
Zresztą jest podany nr tel. więc można zadzwonić do niego.
Moim zdaniem nie ma tematu.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Ja nie potrzebuję pomocy tylko napisałem w imieniu kolegi mazderr. Wiec jeśli ma warsztat równie dobrze mógł napisać pw i się jakoś dogadać a takie pier. To mnie doprowadza do szewskie pasji po ci w takim przypadku należeć do klubu jak o wszystko trzeba się prosić wydawało mi się ze należy sobie POMAGAĆ.
-
tygrys36
tygrys36 – może i jesteś wzburzony ale odetchnij na spokojnie i ... wskaż mi miejsce, gdzie tadziol jawnie zażądał jakąś kasę za pomoc w tym temacie?
W podpisie tadziola jest podany nr telefonu więc chyba jest to wystarczająca droga aby się chłopaki dogadali nawet bez twojej pomocy.
A jak już się tak czepiasz wszystkich to proszę pisać z zachowaniem zasad interpunkcji i bez literówek!
Przeczytaj napisany post zanim klikniesz "Wyślij" szczególnie jeśli kogoś oskarżasz!
Na razie może wystarczy tego OT bo tutaj nie ma miejsca na taką dyskusję.
W podpisie tadziola jest podany nr telefonu więc chyba jest to wystarczająca droga aby się chłopaki dogadali nawet bez twojej pomocy.
A jak już się tak czepiasz wszystkich to proszę pisać z zachowaniem zasad interpunkcji i bez literówek!
Przeczytaj napisany post zanim klikniesz "Wyślij" szczególnie jeśli kogoś oskarżasz!
Na razie może wystarczy tego OT bo tutaj nie ma miejsca na taką dyskusję.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1