lopez napisał(a):[ mechanik mi powiedzial ze po jego remoncie bede mogl nia zrobic drugie 200tys km i nie bedzie problemow.
tylko zwróć uwagę, żeby mechanior zrobił remont na oryginalnych częściach a nie tanich zamiennikach!
www.mazdaspeed.pl
lopez napisał(a):[ mechanik mi powiedzial ze po jego remoncie bede mogl nia zrobic drugie 200tys km i nie bedzie problemow.
Adaś napisał(a):tylko zwróć uwagę, żeby mechanior zrobił remont na oryginalnych częściach a nie tanich zamiennikach!
Adaś napisał(a):a dobry remont to wydatek od 4tyś zł;)
Adaś napisał(a):tylko zwróć uwagę, żeby mechanior zrobił remont na oryginalnych częściach a nie tanich zamiennikach!
Adaś napisał(a):a dobry remont to wydatek od 4tyś zł;)
kazdy mechanik tak gada za tyle i tyle,ale licz sie z tym ze bedzie jeszcze drozej jak tak juz mowi hehelopez napisał(a):rozmawialem ze Smirnoffem mowil 2000- 2500zl jezeli nie bedzie duzych niespodzianek
rozmawialem z mechanikiem ktory to bedzie robil robi od dawna remonty kf miesiecznie okolo czterech i powiedzial ze powinienem sie wyrobic w granicach 2000 -2500 czyli tak jak smirnoff a jak bedzie z nim zle to moze doleciec do 3 tys zl wiec uwazam ze trzy koła to bedzie gorna granica
A to juz lekka przesad.Musialbym sie zfrajerzyc,zeby tyle dolozyc.Moja sasiadka przez plot handlara autami powiedziala mi ze aby niedokladac,to nalezy co pol roku zmieniac autoAdaś napisał(a): dobry remont to wydatek od 4tyś zł;)
GofNet napisał(a): A oboje macie gaz? Może mikser macie ze zbyt małą średnicą i olej odmą zaciąga...?
Pozdrawiam
..::GofNet::..
sps-snipers napisał(a):A to juz lekka przesad.
emmarek napisał(a):Skontaktuj się ze Smirnoffem on może ci pomoże.
A co tematu to wątpię aby na branie oleju miała wpływ instalacja gazowa.
Zrobiłem na lpg 30 000 zuzycie oleju nie zmieniło się.
Ciągle jest na poziomie 1-2 l /10 000km
Wcześniej lałem olej 10W40: BP 2x, Shell 1x
Teraz zalałem Lotos 5W40
Ciekawe czy zmieni się spalanie oleju?
Aktualny przebieg ponad 200 000 km
Widelec napisał(a):ale to ciągle 0,8 litra / 1000... czy to jest dużo?
lopez napisał(a):jestem teraz w angli i jak cos to kupie tu dobry silnik za 100 (...) funtow
Widelec napisał(a):to weź dwa – za te pieniądze to i ja sobie kupięa tak poważnie to wkrótce czeka mnie wymiana oleju, więc zrobię płukankę silnika, doleję jakiś ceramizer wcześniej, wleję mu Valvoline Maxlife 5W40 który to niby ma być dobry w takich przypadkach, i zobaczymy co z tego wyjdzie
podobno powinno być lepiej...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość