Mazda 323 F Kręci a nie odpala Brak iskry na świecach!
Strona 1 z 1
Witam
W ostatnim czasie gdy wyjechałem z garażu moją Mazdą zgasła i nie chce już odpalić. Nie ma iskry na świecach. Wymieniłem kopułke (oryginalna) później czujnik położenia wału, cewke i nic. Kręci a nie odpala. Moja Mazda ma immobilizer osobno tzn. nie w kluczyku tylko taki mały prostokącik dokładam i dioda gaśnie. Wydaje mi się że to ten immobilizer nie chce puścić iskry tylko jak to sprawdzić ? Proszę o pomoc
-
xceniax
witam, podłącze się do tematu, otóż ostatnio jechałem swoją mazdą i zawiesiły mi się wtryski . wymieniłem je na drugie i było wszystko ok przez 20 min. Auto stało i silnik chodził bez żadnych problemów. Po około 20 minutach nagle sam zgasł i już nie odpalił. Okazało się że nie ma iskry na świecach. Wymieniłem czujnik położenia wału, kopułkę i świece i dalej to samo . Czy mógł tak nagle paść aparat zapłonowy ? Ewentualnie co jeszcze może być przyczyną braku iskry ? pozdrawiam.
- Od: 12 cze 2010, 16:22
- Auto: MAZDA 323F BA 2.5 V6 od mx6
witam. ostatnio po wymianie silnika mazda odpaliła i chodziła ładnie do czasu gdy mechanik ściągnął fajkę i znikła iskra. wymieniłem świece, iskra się pojawiła ale słaba i nie chce odpalić. jaka może być przyczyna prosił bym o szybką odp... 
-
bercik13@op.pl
Moduł zapłonu w aparacie mógł sie skończyć.
A mechanik to nie wie, że czegoś takiego nie można robić?
Zepsuł to teraz niech naprawia.
Dziwi mnie takie podejście aby to klient po babolu "naprawiacza" musiał jeszcze sam kombinować jak naprawić auto
A mechanik to nie wie, że czegoś takiego nie można robić?
Zepsuł to teraz niech naprawia.
Dziwi mnie takie podejście aby to klient po babolu "naprawiacza" musiał jeszcze sam kombinować jak naprawić auto
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1