REMONT SILNIKA V6
1, 2
Witam. ostatnio zmierzyłem u siebie spalanie oleju i wyszło mi tak: 1 litr oleju znikł po 400km a jeżdżę spokojnie..
w związku z tym zdecydowałem się na remont... problem w tym że nie chcę aby wykonał go któryś z okolicznych fachowców, chciałbym aby moją Madzią zajął się ktoś kto już taki remont kiedyś robił.. jestem z okolic Radzymina, (woj. Mazowieckie)gdyby znalazł się ktoś odważny byłbym wdzięczny
czekam na odp.
Johny V6 :)
- Od: 16 cze 2010, 23:48
- Auto: Mazda 323f V6 :)
kolego pisz do www.carspeed.pl to zrobi ci wycenę części ,które będą warte uwagi
Mnie też czeka to w przyszłości... mi kolega polecił Patryka xXx w Lublinie i do niego z pewnością się udam jeśli będę miał robić remont bo podobno zna się dobrze na rzeczy
ale narazie kasy brak więc trzeba lać olej i jeździć
Jesteś z Mazowieckiego to może do Jaksy się pofatyguj.
-
marcinnMX-6
U mnie jak najszybciej trzeba się za to wziąć, jeszcze trochę i dostane jakaś zniżkę na olej na stacji na której go kupuję
pisałem do carspeed, zrobili mi już wycenę części i pisali że mają jakiegoś konkretnego mechanika który zajmuje się takimi remontami. Na razie jeszcze trochę kasy muszę dozbierać bo chcę wszystko zrobić tak jak być powinno. madzia ma mi służyć jeszcze kilka lat
ok, spróbuję napisać tak jak radzisz do Jaksy, zobaczymy co on na to
Dzięki za pomoc. szerokości życzę

A tak z ciekawości to napisz mi na PW tą wycenę bo jak będę chciał robić u siebie to żebym miał orientację ile części
dzięki pozdro
-
marcinnMX-6
Dzwoniłem dziś do Jaksy i powiedziano mi żebym poszukał sobie drugiego silnika...
taki używany też na pewno oliwę już by popijał więc REMONTUJEMY TEN KTÓRY AKTUALNIE SIEDZI POD MASKĄ
ciekawe czy Madzia będzie lepiej jeździła po naprawie 
pawlak63 napisał(a):rob swapa na 2.5po remoncie tez pewnie bedzie bral oliwy
Swap to dużo większe koszta, a poza tym jaka pewność jaki się silnik kupi

-
marcinnMX-6
Możesz spokojnie oddać Magdalenę w ręce człowieka poleconego z Carspeedu. Ja tak zrobiłem prawie 2 lata temu i zero problemu chociaż niezły burdel był do ogarnięcia
– Łukasz szacun
Panewki każda z innej parafii (ktoś już widać kiedyś grzebał :/ ) głowica, że tak powiem się wygła, wałki po wymianie wszystkiego nie chciały się kręcić i takie takie. Trochę mnie to sporo wyszło biorąc pod uwagę części, robociznę, honowanie, kompletny rozrząd z pompą wody itd. , ale teraz mam przynajmniej spokój i wiem czym śmigam
Jeździć nie jeździ jakoś lepiej, bo ta jednostka swoje już przeżyła i to raczej niemożliwe, ale nie pije oliwy no i sąsiedzi nie wychodzą już na balkon z myślą, że się pali kiedy uruchomiam auto. W moim przypadku Jaksa remont też odradzał ...

-
harat666
oooo... swap... z przyjemnością ale wtedy to pewnie spalanie benzyny by mnie zjadło a nie oleju. hehehe madzia służy do codziennej jazdy więc 2.0 musi wystarczyć
zresztą jak nie będzie kopcić to i wtedy nie ma wstydu bo można ją trochę wkręcić na obroty chociaż. mam nadzieje że już po tej naprawie będzie fabryczne osiągi trzymała bo teraz to setka w 12 sekund haha
tak też zrobię, uzbieram czym prędzej kasę na remont i dzwonie o namiary do tego mechanika z carspeed-u. już nie mogę się doczekać
a właśnie miałem zapytać.. rozrząd robiłem 30tyś temu to i teraz jeszcze raz będzie trzeba go robić?
sam pasek to jeszcze pół biedy, zobaczymy co powie Pan polecony przez carspeed 
Witam ponownie po dłuższej przerwie
Chciałbym poinformować że remont o którym wcześniej pisałem został już zakończony.
Trwał długo bo aż 2 miesiące ale jak na razie WARTO BYŁO. Odebrałem auto na początku Grudnia, do tej pory przejechałem już prawie 1tyś. km i ani kropli oleju nie ubyło
W związku z tym że po 1,5tyś km mechanik zalecił wymianę oleju i filtra na nowy chciałbym zapytać jaki olej byście polecali? Ja osobiście jestem skłonny bardziej ku jakiemuś dobremu półsyntetykowi niż syntetykowi...
Chciałbym poinformować że remont o którym wcześniej pisałem został już zakończony.

a to już jest syntetyk chyba?
Jak po remoncie to mozna sie wykosztowac i zalac jakiegos Motula/Millersa lub cos podobnego co jest pelnym syntetykiem. Silnik na pewno sie odwdzieczy dobra praca.
-
Przemek323c
tak się zastanawiam czy ten syntetyk nie rozszczelni mi silnika i czy zaraz go będzie ubywać...
zobacze jeszcze, skonsultuję się z mechanikiem moim i zobaczę co powie
1, 2