Hej.
Mam mazde 323f 95r 2.0 v6. Po zmianie rozrzadu i oleju na zimnym silniku cos zaczelo stukac od strony sciany grodziowej, na cieplym jest cisza. Auto oprocz tego nie stracilo na dynamice ani nic z tych rzeczy, martwi mnie jedynie te stukanie. Olej zalany 10w40.
Pozdrawiam
Ps. przepraszam za brak Polskich znakow ale jestem za granica i w komputerze nie ma Polskiego jezyka.
Stuki na zimnym silniku – 2.0 V6
Strona 1 z 1
Vce są HLA, nie ma regulacji luzów zaworowych, są kasowane samoczynnie..
Może właśnie ci się HLA zawiesza i stuka, takie jakby rytmiczne stukanie metaliczne (cykanie) jakby pod kolektorem. Mi po wymianie oleju teraz już przy każdym odpaleniu cykają i zaraz przestają jak trochę temp złapie.
Może właśnie ci się HLA zawiesza i stuka, takie jakby rytmiczne stukanie metaliczne (cykanie) jakby pod kolektorem. Mi po wymianie oleju teraz już przy każdym odpaleniu cykają i zaraz przestają jak trochę temp złapie.
Jaki masz olej ? W salonie Mazdy byłem ostatnio i tam zalecają Valvoline Maxlife 5w40, może słabej jakości jest ten olej i dlatego Ci stuka lub za gesty, skoro tylko na zimnym.
Strona 1 z 1