Dziwny odgłos z za obudowy rozrządu !
Strona 1 z 1
Witam forumowiczów ! ja to chyba mam jakiegoś pecha
dopiero co uporałem się z obrotami silnika w mojej 323 F V6 a już następna dolegliwość a mianowicie: Jadąc wczoraj z punktu a do b stanąłem na skrzyżowaniu i słucham a z prawej strony dochodzi taki dziwny odgłos,do czego by go tu porównać,tak jak by jakiś plastikowy przedmiot o szprychy w kole od roweru się ocierał taki (turkot). Dokładnie nie wiadomo z kąt to dochodzi ale na pewno zza obudowy rozrządu, słuchając od góry to ciężka sprawa, lepiej natomiast to turkotanie słuchać w prawym nadkolu słuchając zza koła. Mam podejrzenie że to pompa wody.Ale czy tak się objawia jej koniec
, może już ktoś miał taką przypadłość ?.
- Od: 28 gru 2005, 22:10
- Auto: Mazda 323 F 2.0 V6
CHętnie bym Ci pomógł ale nie mam pojęcia co to jest..
Jeśli nie masz nic przeciwko podepnę się pod wątek i napiszę, że spod mojej obudowy rozrządu
(po jego kompletnej wymianie) dobiega ciche wycie o niskim tonie zazwyczaj przy
hamowaniu silnikiem ... Czy tak powinno byC? :O
Jeśli nie masz nic przeciwko podepnę się pod wątek i napiszę, że spod mojej obudowy rozrządu
(po jego kompletnej wymianie) dobiega ciche wycie o niskim tonie zazwyczaj przy
hamowaniu silnikiem ... Czy tak powinno byC? :O
- Od: 27 maja 2010, 15:02
- Auto: Mazda 323F BA 1.8 16V
w moim przypadku po wymianie rozrządu też było słychać taki dziwny odgłos tak jak to opisałeś " kij w szprychach" ten dzwięk pojawił się po wymianie rozrządu, powód leżał w samej obudowie a dokładnie to mechanik podgioł przypadkiem tą metalową część od wewnątrz i napinacz tak walił w to. Po zdjęciu obudowy wyrażnie widoczny był ślad styczności tych części po poprawie i ponownym montażu wszystko gra – żadnych stuków nie ma.
- Od: 8 lis 2010, 10:37
- Auto: Mazda 323F 2.0 V6 '96r
Witam forumowiczów,mam do Was takie pytanko odnośnie rzekomych blaszek w okolicy rozrządu t.z.n po wymianie rozrządu w mojej mazdzie czasem słychać taki dziwny stukot z okolicy obudowy rozrządu mianowicie pukanie raz ono występuje mocniej raz słabiej ale zawsze to w jakimś stopniu słychać. Najbardziej słyszalne jest to przy obrotach 2000 obr/min. Może ktoś miał już taki przypadek i co trzeba zrobić żeby się tego pozbyć,jak to naprawić i co muszę ewentualnie wymienić,jednym słowem chcę się tego pozbyć.Dzięki za pomoc !
- Od: 28 gru 2005, 22:10
- Auto: Mazda 323 F 2.0 V6
Strona 1 z 1