potrzebna chłodnica do V6.... pomoże ktoś??
1, 2
Najlepiej to podskoczyc na okoliczny szrot gdzie maja japończyki porównac sobie i
trzeć czy stan chłodnicy jest w miare oki i dogadać sie na jakis okres czasu żeby sprawdzić.
Ja do swojej założyłem chłodnice od xedosa v6 automat. Kwestia przerobiebia polegała na rozmieszczeniu zaczepów ze starej chlodnicy na nowa. Zajeło mi to okolo 20 min. Nie ma tam zadnej filozofii. A koszt znacznie mniejszy, bo zamiast płacic ASO 1200 zl to wydalem tylko 300 
Smiga mi bez zarzutu juz ponad rok.
Pozdrawiam!
Smiga mi bez zarzutu juz ponad rok.
Pozdrawiam!
Dźwięk V6 mmm.... bezcenny ^^
- Od: 22 gru 2007, 20:47
- Auto: X-type 3.0 V6 / 323F V6
Panowie a co wam poszło w tych chłodnicach?
Na śląsku wiem że można dorobic zbiorniczki (te plstikowe) w cenie ok 100-150 zł
Sam mam dorobiony z nierdzewki i śmigam juz jakies 20tyś bezproblemowo.
Na śląsku wiem że można dorobic zbiorniczki (te plstikowe) w cenie ok 100-150 zł
Sam mam dorobiony z nierdzewki i śmigam juz jakies 20tyś bezproblemowo.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
to szukaj firmy która naprawia chłodnice,i pytaj o dorobienie zbiorniczka.Bo jak silikon puści to będziesz miał problem.
Odradzam spawanie zbiorniczka ,w punktach które spawają plastiki zderzaki itp.Nie sprawdza się
Odradzam spawanie zbiorniczka ,w punktach które spawają plastiki zderzaki itp.Nie sprawdza się
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Za wymianę zbiorniczka krzyknęli 200zł i "nie gwarantujemy że się uda". Kupiłem chłodnicę od mx3 1.8 v6. Zaślepka na jeden wąż i powinno grać. Dam znać jak skręcę. Mogę dać namiar na miejsce gdzie posiadają takową chłodnicę (tj oryginał do 2.0 v6 323F KF). Cena używanej chłodnicy (dają gwarancję) 330zł z wysyłką 
Mam chłodnicę.. Co prawda od mx3 1.8 ale wyszło taniej i szybciej. Teraz moje pytanie. Ile płynu wejdzie do chłodnicy? 5-6l? Nie wiem ile kupić
Druga sprawa, w jaki sposób uzupełniać płyn w 2.0 V6? Są dwa korki, przypuszczam że odkręcam ten z prawej i leje płyn do zbiorniczka wyrównawczego aż tam ( z prawej strony) się pokaże. Czy dobrze kombinuje?
:)
A więc, dziś udało mi się zamontować chłodnicę od mx3 1.8 16V. Co prawda nie pasuje idealnie, ale wystarczy zaślepić tylko jeden otwór na wąż i cała reszta pasuje. Mazda ma wreszcie chłodnicę
Zalałem płynem Prestone. Wystarczy bańka 4l.
1, 2