Przerywa i gaśnie na benzynie
Strona 1 z 1
Witam mam taki problem moja madzia na benzynie podczas ruszania przerywa delikatne przerywa i nie reaguje dobrze na pedał gazu rzecz sie zmienia gdy przerzucam na gaz wtedy wszystko jest ok. Wymieniłem filtr paliwa przy silniku ale nic to nie dało czy mam moze ktoś jeszcze jakies pomysły????????????
BIALY195
- Od: 21 kwi 2008, 20:11
- Auto: MAZDA 323F 2.0 V6
może wina leży w kablach WN lub świecach ale problemów może być dużo użyj szukajki może coś znajdziesz
Gdy ci smutno, gdy ci źle, odpal Vałke przejedź się
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
Best ET 16,654 – Konin 11' 16,291 – Ryki 11' w deszczu
15,95 – Kąkolewo 14'
-
Cierpliwy
- Od: 25 kwi 2008, 18:29
- Auto: silniki rzędowe są nudne
Mazda 323F BA KL 94'
aparat zapłonowy bym wykluczył poniewaz moze z dwa miesiace temu był wymieniany i po wymianie było dobrze dodam jeszcze ze madzia reaguje w ten sposób jak jej dam do połowy gazu to nie jedzie zbytnio a jak wcisnę w podłogę to dopiero wtedy zaczyna jechać
??????????
BIALY195
Albo przeplywmomierz masz niesprawny albo moze wezyk podcisnieniowy pod przestnica Ci spadl. Ja mialem wlasnie ten drugi przypadek. Na gazie jezdzil jak nalezy a na benzynie gasl krztusil sie nie przyspieszal.
- Od: 16 paź 2007, 21:38
- Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))
w mojej 626 byl taki problem – moze nawet ten sam. tez mam auto na gazie. na benzynie przerywal strasznie – tak jak by paliwa brakowalo, przelaczylem na gaz i wszystko ok. okazalo sie ze wylamala sie taka malutenka igelka w przeplywomierzu. wymienilem przeplywke i auto poprostu ozylo na benzynie
wydaje mi sie ze to moze byc to...
Ostatnio edytowano 15 maja 2011, 13:02 przez gerda, łącznie edytowano 5 razy
- Od: 15 kwi 2009, 21:24
- Auto: 323f BA 97' Z5/kiedyś 626 GE 2.0i 16v 93'
Mozesz sprawdzic przeplywomierz w dwojaki sposob:
-wymontowac go i sprawdzic czy na jak na wylot przez niego spojrzysz to widzisz taki precik na srodku. jezeli go nie ma przeplywomierz jest uszkodzony i trzeba go wymienic (przeplywomierz znajduje sie zaraz za filtrem powietrza w ukladzie dolodowym).
-sprawdzic kody bledow. Bodajze 08 albo 09 to jest przeplywomierz, ale nie dam glowy znajdziesz na forum wszystkie kody bledow oraz w jaki sposob samemu to sobie zmierzyc za 20gr zamist 50zl na stacji diagnostycznej.
Powodzenia.
-wymontowac go i sprawdzic czy na jak na wylot przez niego spojrzysz to widzisz taki precik na srodku. jezeli go nie ma przeplywomierz jest uszkodzony i trzeba go wymienic (przeplywomierz znajduje sie zaraz za filtrem powietrza w ukladzie dolodowym).
-sprawdzic kody bledow. Bodajze 08 albo 09 to jest przeplywomierz, ale nie dam glowy znajdziesz na forum wszystkie kody bledow oraz w jaki sposob samemu to sobie zmierzyc za 20gr zamist 50zl na stacji diagnostycznej.
Powodzenia.
- Od: 16 paź 2007, 21:38
- Auto: Zardzewiała, ale poczciwa 323F BA Z5
GY 2.0 147KM :))))))))))))))))
w przepływomierzu który masz czyli B6BF nie ma zadnego widocznego pręcika (więc wizualnie nie ocenisz czy jest sprawny)
najlepiej jak juz pisano odczytać kody z pomoca Dody
najlepiej jak juz pisano odczytać kody z pomoca Dody
FHU Auto-Parts zaprasza na zakupy
Dodaj mnie do ulubionych sprzedających allegro
http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=6656996
Najlepsze ceny na nowe opony
!!!!!!!!!!!!!
Montaz i Wywazanie na miejscu!!
Dodaj mnie do ulubionych sprzedających allegro
http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=6656996
Najlepsze ceny na nowe opony

Montaz i Wywazanie na miejscu!!
- Od: 18 cze 2007, 23:29
- Auto: Chrysler NEON
witam ja m mam dokladnie ten sam problem moze nie tyle przerywa co ma dziure w gazie wymienilem sondy lambda i dalej to samo trzeba by bylo zagladnac na przeplywke
geronimo
- Od: 2 sie 2009, 20:11
witam ja m mam dokladnie ten sam problem moze nie tyle przerywa co ma dziure w gazie wymienilem sondy lambda i dalej to samo trzeba by bylo zagladnac na przeplywke
geronimo
- Od: 2 sie 2009, 20:11
-
waldii
witam właśnie sprawdzałem kody błedów po zmostkowaniu gniazda gnd i ten nic nie wyskoczyło dodam jeszcze ze mazda za pierwszym razem jak odpalam to przy ważnie odpala ale tak na sekundy i gaśnie od razu dopiero za drugim razem jak odpalam i przy ważnie pompuje pedałem gazu to odpala. Zastanawiałem sie jeszcze nad pompką ale jak jade na benzynie i pózniej chce dolać benzyny to po odkręceniu kurka od zbiornika słychać ciśnienie (takie ssssssssssss) czyli chyba pompka jest dobra
???
BIALY195
Strona 1 z 1