brak mocy :( nie bardzo chce jechać
Strona 1 z 1
Witam wszystkich może ktoś mi doradzić co mogło się stać z moją mazda v6 a mianowicie chodzi o to że nie ma jadu jeśli chodzi o przyśpieszenie z małych obrotów to jak dodaje gazu to nie bardzo reaguje na pedał gazu dopiero przy 4 tyś zaczyna w miarę ciągnąć ale i tak czuć ze nie jest to tak jak powinno dodam ze mazda ma gaz i jak przeżuce na gaz to z pod skrzyżowania rusza jak zaba jedzie staje i tak na perzemian a na benzynie rusza ale z takimi przerywnikami pulsacyujnymi dodam również ze nie jest to cały czas czasami jest dobrze ale za chwile jest to samo. Nie wiem czym nie bardzo się znam bo ostatnio wybrałem sie w podróż i po drodzę przez chwile nie było stacji benzynowej i przez kawałek czasu jechałem na prawie pustym baku czy może to przez to?????? pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
BIALY195
- Od: 21 kwi 2008, 20:11
- Auto: MAZDA 323F 2.0 V6
to usterka przed tem tez troszke wystepowała ale tak ze nie byla zbytnio wyczówalna ale teraz juz jest nie tak a jest mozliwe ze zatkało odrazu filtr i gazu bo jechałem wtedy tylko na benzynie a teraz na gazie tez nie chce jechac troszkeęlapiej niż na benzynie jedzie
BIALY195
a aparat zapłonowy jak??? Mi niedawno padł i było tak że najpierw było wszystko ok, potem czasami czuęm jakby mulenie, później z trudem odpalał a na koncu było tak z ejadąc w trasie zaczął słabnąc silnik po czym po jakimś czasie zdechł i koniec...
wymiana aparatu pomogła
wymiana aparatu pomogła
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
wczoraj byłem u mechaników zeby sprawdzić czy katalizator nie jest zapchany lecz po odkręceniu okazało sie ze katalizatora nie ma
a wstawiona jest strumiennica także katalizator nie jest zatkany
po za tym zauważyłem teraz że jak odpalam rano to nie bardzo chce chodzić odpala normalnie ale po 5 sekundach spadają obroty i padacóz to jeszcze może być
??
BIALY195
Strona 1 z 1