witam witam
jak w temacie problem jest taki ze nie trzyma ręczny co naciągnę linkę koło drążka trochę pojeżdżę i znowu słabo trzyma i takim sposobem zrobiłem już ze 4 km na zaciągniętym ręcznym eh klocki w miarę nowe
aha czy po takiej jeszcze na ręcznym lekko zaciągniętym trza je wymienić?
i moje pytanie gdzie tkwi szkopuł ze ten ręczny ciągle słabo trzyma w lince czy w hu... klockach??
pozdro
Problem z ręcznym gdzie szukac problemu
Strona 1 z 1
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=48228 tu masz odpowiedz na reczny rozbiez tylne zaciski kup smar miedziowy tylko ten sie nadaje wyczyść całą rdze i złuz musi byc lepiej na 99% zapiekły ci sie zaciski z przodu mozesz też tak samo zrobić nie zaszkodzi a na pewno pomoże a jakie masz te klocki z tyłu jakiej firmy?/ a całkiem możliwe że przegrzałeś klocki z tyłu jak kilka kilometrów jechałeś na lekko zaciągniętym ręcznym musisz je wyciągnac i zobaczyć jak wyglądają jak sa równe i nie popekane to jest ok gożej jak są wyłupane to musisz kupić nowy komplet
- Od: 23 paź 2008, 18:26
- Auto: Mx3 v6 94r,Hornet 600 2002r :)
Musisz zregenerować tylny zacisk, łącznie z cięgnem ręcznego przy zacisku. Mnie to czeka w nowym roku.
dzięki dzięki za podpowiedzi co do firmy to jutro dam znać bo nie pamiętam
a co powicie na wymianę linki? duży z tym problem i jaki średni koszt? oraz gdybym musiał wymienić klocki to na jakie?
pozdro i jeszcze raz dziękuję
a co powicie na wymianę linki? duży z tym problem i jaki średni koszt? oraz gdybym musiał wymienić klocki to na jakie?
pozdro i jeszcze raz dziękuję
http://www.youtube.com/watch?v=JDA2TcA29TE Wydech wersja2
- Od: 14 sie 2009, 09:30
- Auto: BYŁA :Mazda 323F BA 2.0 V6 "zielona ździra"
JEST: VOLVO S40 1.9 T4
GieraPPa napisał(a):a co powicie na wymianę linki?
najpierw zlokalizuj co sie dzieje,u mnie jest to linka,u Adasia cięgno a u ciebie nie wiadomo.
GieraPPa napisał(a):oraz gdybym musiał wymienić klocki to na jakie?
zobacz w eksploatacj jest tam temat o klockach
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Beny napisał(a):Ja już pół roku jeżdze z odpięta z cięgna bo nie mam czasu wymienić język
nieźle
GieraPPa napisał(a):a co powicie na wymianę linki? duży z tym problem i jaki średni koszt? oraz gdybym musiał wymienić klocki to na jakie?
Olej to kup sobie dwa klocki drewna i będziesz podkłdał pod koła.
Hazu napisał(a):Beny napisał:
Ja już pół roku jeżdze z odpięta z cięgna bo nie mam czasu wymienić język
nieźle
tzn?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
dostanie nowej graniczy z cude...ja szukałem i nie znalazłem
a zapiekła mi sie linka
ale poradziłem sobie z nią...wyciągłem na 2 dni do miski z Wd40 i linka chodzi jak masełko
a może zaciągałeś ręczny na noc jak mrozy były??
a zapiekła mi sie linka
ale poradziłem sobie z nią...wyciągłem na 2 dni do miski z Wd40 i linka chodzi jak masełko
a może zaciągałeś ręczny na noc jak mrozy były??

- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Strona 1 z 1