zawleczka na połosi przy przegubie
Strona 1 z 1
Witam mam pytanie czy cos sie stanie jesli nie bedzie tej zawleczki na polosi, ktora wchodzi do przegubu zewnetrznego? zmieniałem przegub i mechanik po zalozeniu tej zawleczki niemogl zalozyc przegubu na polos, tak jakby ta zawleczka byla za duza czy cos? I tu moje pytanie czy jest ona az tak potrzebna skoro polos wchodzi gleboko do przegubu?
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
–>
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Co to za "mechanik" ? 
- Od: 25 lut 2008, 13:58
- Auto: Premacy 1,8 '03
Tribute 2,3 '04
W sumie juz jest ok
dopasowalismy inna zawleczke i przegub juz nieschodzi, po prostu w pudelku z przegubem byla wieksza zawleczka i tu byl problem.
- Od: 6 lis 2006, 13:14
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 16V LPG BRC
Był Nissan Primera P12 1.8 LPG BRC
Jest .....
Ja miałem to samo... Zmieniałem u "mechanika" osłonę przegubu (strona lewa) i później nie mógł włożyć półosi...
Zaczął na tokarce piłować brzegi aż mnie mało krew nie zalała...Później zwalał winę na zawleczkę itp. W końcu włożył
Teraz z kolei mam po tej operacji jak skręcam w prawo leciutkie drzenie wyczuwalne na kierownicy i pedale przyspieszenia.

- Od: 8 maja 2006, 17:12
- Auto: Niedługo Mazda GH 2.2 :–)
jak ja wymienialem to po prostu gdzies spadla,ale dopasowal bez problemu bo mial tego caly karton.a przegub raczej nie powinien spasc bo piasta od skrzyni sie nie odsunie,półoś tez raczej sie do skrzyni nie schowa wiec wedlug mnie mozna bez tego jezdzic.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Strona 1 z 1