drżenie kierownicy powyzej 100km/h
Strona 1 z 1
No i sie porobiło pożyczyłem szefowi smochód na 2 dni a po odbiorze okazało sie że powyżej 100 km/h zaczyna drżeć kierownica i to mocno on mówi ze nic nie zrobił i tu sie pojawia pytanie co może być przyczyna ze kierownica nagle zaczęła latać dodam ze wcześniej przy prędkościach 160km/h nawet nie drgnęła
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
Może zgubił ciężarek z koła może trzeba wyważyć 
- Od: 3 mar 2008, 12:45
- Auto: ______________
kubi2410 auta i zony sie nie pozycza
byc moze zrobiły sie wybrzuszenia z boku.
obejrzyh dokładnie opony od srodka
byc moze zrobiły sie wybrzuszenia z boku.
obejrzyh dokładnie opony od srodka
FHU Auto-Parts zaprasza na zakupy
Dodaj mnie do ulubionych sprzedających allegro
http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=6656996
Najlepsze ceny na nowe opony
!!!!!!!!!!!!!
Montaz i Wywazanie na miejscu!!
Dodaj mnie do ulubionych sprzedających allegro
http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=6656996
Najlepsze ceny na nowe opony

Montaz i Wywazanie na miejscu!!
- Od: 18 cze 2007, 23:29
- Auto: Chrysler NEON
moze opony wyząbkowane(ale tak nagle?), albo wyjął ktoś pierścienie centrujace o ile miałeś takowe zastosowane, albo skrzywił felgę, albo to co koledzy wyzej pisali
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Najlepiej podjechać do wulkanizatora. Wyważenie kół to groszowa sprawa – w Warszawie płaciłem 10 zł od koła więc jeszcze idzie przeżyć a z tego co piszesz to powinno rozwiązać problem.
Mógł też gdzieś przyłożyć w krawężnik i lekko wygiąć felgę – wtedy ciut drożej ...
Z oponą tak jak napisał mariusz_sti, z dnia na dzień niewiele się może stać a po 2 nawet gdyby Ci na przykład zrobił się purchel to byś czuł takie lekkie rzucanie zaraz po ruszeniu a nie od ~100km/h
Mógł też gdzieś przyłożyć w krawężnik i lekko wygiąć felgę – wtedy ciut drożej ...
Z oponą tak jak napisał mariusz_sti, z dnia na dzień niewiele się może stać a po 2 nawet gdyby Ci na przykład zrobił się purchel to byś czuł takie lekkie rzucanie zaraz po ruszeniu a nie od ~100km/h
Tak jak pisali koledzy wyżej wyważenie a jak to nie pomorze (choć powinno) to jedz ustawić geometrie w Koszalinie koszt od 40zł do 60zł a za wyważenie to płaciłem 20zł za 4 kola w pierwszym lepszym warsztacie oferującym takie usługi nie masz sie co martwic bo to na pewno nic poważnego Pozdrawiam
- Od: 27 sie 2008, 22:57
- Auto: Mazda mx-3 1.6 DOHC
Fiat Seicento 0.9 99r
No i zrobione okazało sie że koła sie jak to powiedział mechanik (odważyły) powyważał i przy 150km/h nic juz nie drży. Okazało sie jeszcze że wszystkie felgi mają leciuteńkie odkształcenia ale takie które nic sie nie da wyczóc i śmiało mozna jeździc. Najbardziej mnie zastanawia jak to się mogło (odważyc) tak z dnia na dzień po zaliczeniu kilku wiekszych dziór przez mojego szefa
- Od: 10 paź 2007, 16:51
- Auto: 323F BJ 2001 1.6 sport
może to drążki stabilizatora... do wymiany... my mielismy to samo i po wymianie tych drążków juz wszystko jest okej....
-
Krzysiek9206
Strona 1 z 1