Wienc tak, od silnika mazdy 626 2.0 92rocznik

nie ma innego wyjscia, Muj rocznik silnika 92 tesz jest mazdy... Mocowania sou identyczne, przynajmniej tak jest u mnie, wiesz kupujac te dwie skrzynie wczesniej kupywauem je od gosci kturzy mieli niby ten sam model co ja, 323F 91R Dohc GT 1.8(1840) 95Kw, wszystko sie zgadzauo a jak dostawauem skrzynie to sie okazywauo ze to inne ma mocowania nisz ja inny wauek sprzeglowy bo o 2 frezy mniejszy, I suchajcie oddauem te skrzynie i kupiuem drugou tesz od goscia ktury identycznou mi przeslal jak poprzednik, Wienc zglupiauem : dwie wersje, albo goscie mieli wlozone skrzynie od slabszych wersji mazdy i przerobione zeby pasowauy a jak sie popsuly fury to sprzedawali czesci jak od DOHC a druga wersja to ze ja mam przerobionou a oni mieli od dohc, wienc wywiad zrobiuem i sie okazauo ze pierwsza wersja jest prawdziwa, bo fura od pierwszego wlasciciela z niemiec, i muj miau jeszcze orginalnou skrzynie kturych juz praktycznie nie mozna dostac, Pojechauem do najwiekszego szrotu w olsztynie, i gosciu mi muwi ze jego kuzyn miau podobnou sytuacje, i ze on na szrocie w ciogu 3 lat miau tyklko 3 skrzynie takie i to z poltora roku, a potem slad po nich zaginou, no i gosciu mi muwi ze jego kuzyn zajezdziu te 3 skrzynie w rok, No to ten wykombinowau pokombinowau i muwi mi ze od 2.0 626 Jest bardziej utwardzana nisz ta orginalna (niewypau) skrzynia w tych wersjach mazdy mojej, i ze kuzyn jak rok temu wstawiu te z 626 to do tej pory jezdzi i nie ma problemu, no to ja Hop siup biore sie za kupno od 626, jade do mechaniora on przymierza skrzynie i faktycznie okazuje sie ze identyczne wyprowadzenia co moja, dokupiuem tylko urzywany docisk, bo troszke mu nie pasowau, a nie chciauem walka sprzeglowego szlifowac.

co podobno mozna byuo troszke zrobic, ale wolauem ten docisk kupic i juz. Sprzeglo nie wiem jakie mam czy hydraulika czy linka, dowiem sie jak wyjade z warsztatu. Rozrusznik mi nie poszedl, objawa byua taka, jade sobie jak gdyby nigdy nic, a raptem czuje ze w skrzyni cos mi blokuje mozliwosc wrzucenia biegu, i to raz blokuje raz nie, przez chwile okej, 1,2 a zaraz 1,2 nie chce wchodzic, no to doklepauem sie do warsztatu ledwo i pod warsztatem to juz sie tak zwaliua ze wogule zadnego biegu nie moglem wrzucic, co sie okazauo po rozlorzeniu skrzyni, ze jakis element sie ujebau i wpadu miedzy tryby, i kupa. Hmmmmm
a co do tego czy jezdziuem niou juz na przelozonej skrzyni, to Nie, dizisaj albo jutro dopiero bedzie miau czas mechanior wuorzyc mi te skrzynie, I tak naprawde przy wkladaniu sie dowiemy czy tak wszystko w 100% jest Okej. dam znac jak juz wyjade niou i bedzie wszystko SI.
pozdrawiam
Jedno jest pewne nie ma co do tych mazd wstawiac skrzyn od slabszych wersji bo na 100% polecou ci

a tesz trzeba przerabiac

wienc lepiej przerobic skrzynie od 626

ktura jest bardziej wzmocniona nisz te nasze wersje orginalne tych skrzyn od 323
POZDRO..l..