Jakiej firmy kupic tarcze, klocki, amortyzatory, sprzęgła itd.? – wątek wspólny dla BA
Czy ktoś wie, czy tarcze hamulcowe i klocki 323F V6 są też w innych mazdach. Chodzi mi o to czy można dopasować je z innej mazdy, bo nie znajduję swojej w katalogach
Pozdro
Pozdro
Ostatnio edytowano 13 paź 2014, 13:02 przez Marek 161BD081, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Poprawa tematu
Powód: Poprawa tematu
Elit
? Chyba raczej tego u nas nie ma, a o klocki zapytam w firmach tuningowych, tylko najpierw muszę mieć tarcze bo klocki to mam nadzieję, że będą ;KURCZE jakbym znał wymiary tarcz to by było o wiele łatwiej, bo na stronie firmy ATM Mikoda jest wiele typów tarcz tylko że są posegregowane pod względem typu i wielkości a nie przynależności do danego auta.
Pozdro
Pozdro
spoko
Elit znajduje się na al.Spółdzielczości pracy 36 obok CMT. W tamtym roku kupowałem u nich gumki do zacisków.Natomiast tarcze brembo i kloce ferodo można kupić również w firmie CD-hamulce tel 5031396. Mozna tak kupić również produkty firmy Mikoda
Elit znajduje się na al.Spółdzielczości pracy 36 obok CMT. W tamtym roku kupowałem u nich gumki do zacisków.Natomiast tarcze brembo i kloce ferodo można kupić również w firmie CD-hamulce tel 5031396. Mozna tak kupić również produkty firmy Mikoda
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
Rozglądałem się dzisiaj za klockami i tarczami i powiem wam, że ciężko będzie!!! Byłem w firmi Elit, i w katalogu Brembo tarcz nie było. Mikody wcale nie mieli więc jest jeszcze nadzieja. Znalazłem tylko klocki do przodu z Ferodo – Premier. Dzwoniłem też do firmy CD Hamulce i tam też nie mieli.
Okzauję się wogóle, że katalogi podają dwa wymiary tarcz przednich do 323F BA V6:
– 254x28x22x4 ( z góry nieprawda bo w BA V6 jest 5 otworów – tak podaje JC)
– 274x45x22x5 (może jest to to tylko czy średnica nie za duża???)
Będę teraz szukał w Mikodzie po rozmiarze a w Brembo też jeszcze spróbuję bo mają całkiem niezłe ceny za takie nacinane.
Mam jeszcze pytanie, czy tarcze w BA 1.8 z tyłu są takie same jak w 2.0 V6?????????????
Klocków do tyłu nigdzie nie ma, ale są do 1.8, a może te by pasowały???????
Pozdro!!!
Okzauję się wogóle, że katalogi podają dwa wymiary tarcz przednich do 323F BA V6:
– 254x28x22x4 ( z góry nieprawda bo w BA V6 jest 5 otworów – tak podaje JC)
– 274x45x22x5 (może jest to to tylko czy średnica nie za duża???)
Będę teraz szukał w Mikodzie po rozmiarze a w Brembo też jeszcze spróbuję bo mają całkiem niezłe ceny za takie nacinane.
Mam jeszcze pytanie, czy tarcze w BA 1.8 z tyłu są takie same jak w 2.0 V6?????????????
Klocków do tyłu nigdzie nie ma, ale są do 1.8, a może te by pasowały???????
Pozdro!!!
Zombi napisał(a):Widocznie slabo szukasz. Z tarcz polecam Brembo z klocków Ferodo.
eeeee no coś ty nie lubisz gościa czy jak :lol: tylko EBC
- Od: 16 lis 2003, 13:21
- Auto: 323 1.8 GT
A słyszał moze ktos o klockach firmy MK Kashiyama lub Woking??
Co to wogule jest i z czym to sie je????
Sa one w ofercie JC do Mazdy 323.
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
Koleś napisał(a):A słyszał moze ktos o klockach firmy MK Kashiyama lub Woking??
JA na takich pomykam kasshijama są wyjątkowo dobre przejechałem ok 60000km nbez zastrzeżeń ale co do szybkiej jazdy i częstych chamowań to niezabardzo chodzi mi o hamowania z prędkości ok 160, 170 km/h polecam "mintexa" właśnie na takich jeżdze niedawno zmieniłem są ok dużo lepsze od JC woking odpada. NARKA
Mniam GTR
1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
Muszę wymienić klocki hamulcowe (przód+tył) i nie wiem co założyć. Miałem wymieniać również tarcze, jednak z powodu braku gotówki przekładam to dalej w czasie. Co do klocków to firma Ferodo oferuje klocki pół-sportowe z serii Premium, jednak mają w ofercie klocki tylko do przodu.
Ze względu na to, że do przodu założę pewnie Ferodo moje pytanie jest następujące: Jakie klocki hamulcowe mam zamontować z tyłu.
Bardzo proszę o odpowiedź, bo zaraz po świętach wymiana, a ja nie wiem jeszcze co mam kupić

Ze względu na to, że do przodu założę pewnie Ferodo moje pytanie jest następujące: Jakie klocki hamulcowe mam zamontować z tyłu.
Bardzo proszę o odpowiedź, bo zaraz po świętach wymiana, a ja nie wiem jeszcze co mam kupić
W praktyce, to tylne klocki hamulcowe nie odgrywają już aż tak wielkiego znaczenia jak przednie. Mysle, ze jesli nie znajdziesz na tył Ferodo (powinny być!), to poprostu załóż dobre Lucasy, albo Kashiyamy.
Pozdro
Smirnoff
Pozdro
Smirnoff
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6