PS. Jakiś miesiąc temu wymieniałem szczęki i po wymianie wszystko było ok, dopiero po w/w szarpnięciu to się zaczęło dziać
Krzywy bęben
Strona 1 z 1
Witam. Mój problem polega na tym, że ostatnio jadąc około 10km/h przy naciśnięciu hamulca zauważyłem że szybciej złapały tylko tylne koła(mokry asfalt) więc szarpnąłem rączką ręcznego w górę dość mocno i tylne szczęki jakby puściły a hamulce działały normalnie. No właśnie normalnie dopóki nie przyśpieszyłem do 50km/h i w górę zacząłem słyszeć że coś jakby przyciera w tylnym lewym kole, a przy skręcaniu mocniejszym w prawo przy prędkości powyżej 40-50km/h to tarcie dość głośno słychać
Dodam że to jest tarcie na wzór gdy krzywa tarcza, która w miejscu skrzywienia przyciera o klocki
Rozebrałem bęben i nie widzę nic niepokojącego oprócz bębna obtartego od wewnętrznej strony w jednym miejscu, Proszę pomóżcie mi, bo boję się że bęben mógł się skrzywić od szarpnięcia wajchą
PS. Jakiś miesiąc temu wymieniałem szczęki i po wymianie wszystko było ok, dopiero po w/w szarpnięciu to się zaczęło dziać

- Od: 30 lip 2010, 20:15
- Auto: Mazda 323C 1.3 16v 1995r.
Mazda 323F 1.5 16v 1996r.
Strona 1 z 1