Koledzy ciezko mi cokolwiek znalesc na temat dorabiania dystansów aby deczko nasze kolka poszerzyly nasze madzie mam dostęp do tokarki i moglbym takowe sobie zrobic tylko potrzebne mi sa dokladne wymiary material z jakiego to zrobic no i pewnie trzeba by konbinowac nowe szpilki ktos to juz robil moze ma jakies pomysly z gory dzieki za odp
Chodzi o dystanse do kół w mazdzie 323f 97r. 1.5l interesuja mnie dokladne wymiary tego bajeru:) i jak uda mi sie dorobic to moge wam tez załątwic za piwko:)
poszerzanie naszych 323f BA
Strona 1 z 1
Temat raczej wchodzi w Tuning
Jeżeli potrafisz obsługiwać tokarkę to suwmiarka nie jest Ci obca....
Szpilki... wiadomo dłuższe muszą być.
Na ori szpilkach 0.5 cm maksymalnie poszerzysz stronę.
Jeżeli potrafisz obsługiwać tokarkę to suwmiarka nie jest Ci obca....
Szpilki... wiadomo dłuższe muszą być.
Na ori szpilkach 0.5 cm maksymalnie poszerzysz stronę.
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
Popraw pierwszy post bo nie wiadomo o co chodzi raz piszesz o poszerzaniu auta a raz o dystansach do kół
4x100 i 54.1mm dla z5. Szpilki wybijasz i zakładasz nowe o odpowiedniej długosci i srednicy osadzenia...a jak szukasz dopiero felg to pomysl nad zmianą et na mniejsze wtedy kolo będzie bardziej 'wychodzic" na zew i bedzie z głowy wymiana szpilek i dokładanie dystansów
Ostatnio edytowano 1 mar 2011, 20:22 przez MIRU, łącznie edytowano 1 raz
slim211 napisał(a):tzn wydawało mi sie ze dystanse wiaza sie z poszerzeniem auta ale moze sie nie znam:)
Poszerzenie auta to już ingerencja w serię.... tzw: tuning.
slim211 napisał(a):interesuje mnie rozstaw srub razem z kolkiem centrujacym
Proponuję suwmiarkę.... po raz drugi
slim211 napisał(a): i jakis opis jak wymienic szpilki na dluzsze i oczywiscie rozmiar;/.
J/W
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
To po pierwsze jak chcesz dystanse to musisz i nadkola przerobic bo pieski ci dowod zabiora jak beda opony wystawac. A co do wystawnsow do wez sobie felge alu zmierz srednice otoworu no i zmierz ile jest od otworu do otoworu na szpilke.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Mazda nie traktor, żeby jej koła wystawały na dwór
Lepiej felgi o mniejszym ET sobie załóż i też będzie odstawać od osi pojazdu.
-
TonSiL
Strona 1 z 1