Witam
Takie pytanie mam czy w Mazdzie 323F(BA) bez abs-u można zamontować przegub z abs-em?W sklepie gościu powiedział mi że nie będzie to problemem i mechanik da rade to zamontować i będzie działał dobrze czy to prawda?Robił ktoś tak?
Przegub z abs-em w aucie bez abs
Strona 1 z 1
Nie będzie to problemem. Przegub do absu ma jedynie dodatkowy pierścień, który w niczym nie będzie przeszkadzał. Jedyna wada tego rozwiązania, to to że więcej zapłacisz.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
Pierścień bez problemu zdejmiesz
sam tak robiłem bo kupowałem wersję do modeli bez ABS a pierścień musiałem ze starego przegubu na nowy przerzucić 
Nic trudnego
Nic trudnego
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
ja mam założony przegub z pierścieniem od ABS a go nie mam i nie mam żadnych problemów
przegub zmienisz sam najgorsza jest ta duża śruba co trzyma przegub przy tarczy, po za tym odkrecasz sworzeń wahacza i jak masz od kręconą tą śrubę to musisz użyć jakiegoś czujniczka ;p pukniesz parę razy i wyjdzie potem tylko zdjąć z pół osi jak będziesz miał szczęście i ta śruba Ci się w miarę leko odkręci to max 30 minut roboty. My z kolegą złamaliśmy dwa klucze ;p pomogła dopiero szlifierka i przecięcie śruby.
I jak lubisz czasem pogłupieć to kub dobry przegub
przegub zmienisz sam najgorsza jest ta duża śruba co trzyma przegub przy tarczy, po za tym odkrecasz sworzeń wahacza i jak masz od kręconą tą śrubę to musisz użyć jakiegoś czujniczka ;p pukniesz parę razy i wyjdzie potem tylko zdjąć z pół osi jak będziesz miał szczęście i ta śruba Ci się w miarę leko odkręci to max 30 minut roboty. My z kolegą złamaliśmy dwa klucze ;p pomogła dopiero szlifierka i przecięcie śruby.
I jak lubisz czasem pogłupieć to kub dobry przegub
Ostatnio edytowano 12 sty 2011, 19:50 przez sly, łącznie edytowano 1 raz
Strona 1 z 1