Jak w tytule cos jest nie halo z tylem a konkretnie z lewa strona szczeki caly czas sie cofaja po tym jak cofnolem przez samoregulator, probowalem roznychh sposobow ale nic nie pomagalo,wiec pojechalem do mechanika bylo lux dwa dni dzis dalej pedal leci w podloge:// co moze byc? samoregulator czy cos innego??
Uklad byl odpiwitrzany cylinderki ok itd.
Problem z hamulcami tylna os
Strona 1 z 1
troche nie rozumiem opisu Twojego problemu ale skoro pedał leci w podłoge to albo zapowietrzony układ, a jesli było dobrze a teraz jest źle to znaczy ze układ się rozszczelnił, sprawdź czy płyn Ci nie ucieka, może gdzies bliżej pompy jest nieszczelność
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
arafal21 napisał(a):Jak w tytule cos jest nie halo z tylem a konkretnie z lewa strona szczeki caly czas sie cofaja po tym jak cofnolem przez samoregulator, probowalem roznychh sposobow ale nic nie pomagalo,wiec pojechalem do mechanika bylo lux dwa dni dzis dalej pedal leci w podloge:// co moze byc? samoregulator czy cos innego??
Uklad byl odpiwitrzany cylinderki ok itd.
a jak ze sprzęgłem???? nie pyka ci przy wciskaniu???? sprzęgło u nas w madziach też jest hydrauliczne i cały układ jest pod tym samym płynem i pompą... może ci gdzieś wężyk od sprzęgła puszcza albo wysprzęglik sprzęgła i dlatego ci zapowietrza układ hamulcowy też... poszukaj wycieków...
- Od: 14 cze 2008, 16:44
- Auto: Mazda
ręczny jest na lince i jeśli nie ma to albo linka albo samoregulator sie wyrobił ewentualnie brud go zastopował. tak było w moim przypadku gdy nie miałem ręcznego na jednym kole. więc rozbierz lewe koło s sprawdź dokładnie czy wszystko działa. jeśli chcesz sprawdzić czy ręczny działa najlepiej jedna osoba zaciąga ręczny a druga patrzy czy szczęki sie rozchodzą, powinieneś sobie poradzić. pozdro
mazda 323s 1.5 `95 --> mazda 323f 1.5 `95
- Od: 7 gru 2008, 17:52
- Auto: Mazda 323f 1.5 BA
Wlasie sek w tym ze juz robilem takie eksperymenty linka jest ok, szczeki sie rozchodza nawet na hamulec jak naciskam i pozniej nie moge wlozyc beba a wystarczy ze beben zalozony tak jakby samoregulator cos piepprzyl sprawe, na sobote mam wizyte u mechanika z tym problemem bo teraz juz nie bardzo u siebie w garazu to zrobie za zimno:/ ewentulane koszta za mechanizm samoregulatora jakie sa??
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Ja miałem podobną historię w 323f BG. Tak jak poleca kolega cwany rozbierz wszystko na części pierwsze (robota na 1h). Zadanie w miarę proste jeżeli chociaż trochę majstrujesz przy autach
Przemyj wszystko naftą albo benzyną ekstakcyjną i spójż, czy swobodnie "chodzi" element, do którego jest podłączona linka od ręcznego (chyba nawet to jest samoregulator
). Sprawdź sobie też, czy owa omawiana część ma jeszcze ząbki. Zobacz, czy masz wszystkie spężyny i spężynki na swoim miejscu. P.S. Tydzień temu wymieniałem szczęki z tyłu i też mam zimno w garażu a dodatkowo musze mieć otwarte wrota bo jest cholernie w nim ciemno. Dasz se rade 
Oczywiście odrzucam, że zapowietrzona jest pompa od ABS-u oraz, że pompa hamulcowa przepuszcza z sekcji do sekcji.
Pozdrawiam

Oczywiście odrzucam, że zapowietrzona jest pompa od ABS-u oraz, że pompa hamulcowa przepuszcza z sekcji do sekcji.
Pozdrawiam
-
TonSiL
Tak tez wlasnie zrobie tylko nie u siebie w garazu gadalem z mechanikiem i udostepni mi podnosnik u siebie takze bedzie inaczej robic no i wiadomo ze cieplo to tez bedzie mozna dokladnie wszystko ogladnac, wlasnie mnie zastanawia kwestai tych zabczkow bo nie ogladalem ich osotanio jak bylo rozebrane.A w BG tyl hamulce sa identyczne tak wogole:)
THX:)
THX:)
ja u siebie juz odkrylem rowniez przyczyne wpadnia pedalu w podloge rozbierajac wszytsko
malo bebna i przez to samoregulator na maxxa sie wyciagal a i tak bylo jeszcze za malo, wlasnie beben z lewej strony byl jak dobrze pamietam 4 razy przetaczany a prawy 2 takze zrobilo stabile.moj mechanik mowi ze nie musze zmieniac bebnow on ma juz na to myk :d takze ja juz mam problem z glowy:D

Strona 1 z 1