Opony i felgi w maździe 323 BA – wątek wspólny

Hej, pytanko, jaki największy profil sie zmieści u nas na feldze 17' i czy ogranicza was wysokość kilicha amortyzatora a nie rozmiar nadkola? Wymieniłem zawieszenie i troche go podniosło, mam aktualnie195/60R15 i troche to kiepsko wygląda. Miejsca troche jeszcze jest... ale nie za dużo.
45 profil to dla mnie zdecydowanie za mało, wszystko czuć. Miałem letnie takie i źle mi się jeździło. Nie da się tego amora jakoś ominąć?? Wysunięciem ET w feldze czy coś?:D
a na 16' jaki profil największy?
Jakiej marki w ogóle polecicie na lato opony?
Jakiej marki w ogóle polecicie na lato opony?
Noo jak zaczniesz w druga strone uciekac z kołem to znowy ocieranie o nadkole.
Na 16 do Ba jest 205/50r16 takze 17 maks 205/45 i to jest dosc wysoka opona na 17" tylko tez zalezy jakies tez masz szerokie felgi. Bo tak bedzie to wygladac komicznie a juz biorac pod uwage jak auto źle wyglada na serii zawieszeniu.
Ja u siebie zimowe upchalem 185/65 15 et 35 i nic nie ocierało na obniezniu, chociaz jeszcze nie jezdzilem jakosc bardzo załadowany. I wiem ,ze na niskim profilu sciaga auto w koleinach ale na to nie wiele da sie poradzic. Nie to 195 i wtedy cos wyzszeg ale do KLa takie opony latem wąskie mi sie wydają no i ceny takich opon wyginaja portfel.
Na 16 do Ba jest 205/50r16 takze 17 maks 205/45 i to jest dosc wysoka opona na 17" tylko tez zalezy jakies tez masz szerokie felgi. Bo tak bedzie to wygladac komicznie a juz biorac pod uwage jak auto źle wyglada na serii zawieszeniu.
Ja u siebie zimowe upchalem 185/65 15 et 35 i nic nie ocierało na obniezniu, chociaz jeszcze nie jezdzilem jakosc bardzo załadowany. I wiem ,ze na niskim profilu sciaga auto w koleinach ale na to nie wiele da sie poradzic. Nie to 195 i wtedy cos wyzszeg ale do KLa takie opony latem wąskie mi sie wydają no i ceny takich opon wyginaja portfel.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Nic się nie stanie. Nowe rozumiem że kupiłeś wszystkie równe?
Nie wiem czy śmiać się czy płakać... jak mogłeś taki numer zrobić. Jeśli masz możliwość to wymień tę parę 175/80 na 185/65.
Swoją drogą profil 80 to balony wielkie jak w golfie 4 
Może Pirelli będą dobrym wyjściem? Tutaj są całkiem fajne opony Pirelli P7 i zastanawiam się właśnie, czy warto je nabyć...
Ostatnio edytowano 31 mar 2017, 16:44 przez kroppek4, łącznie edytowano 1 raz
-
kroppek4
Zależy czego oczekujesz. Za przystępną cenę można kupić Yokohamy. Osobiście mam kormorany. O ile o zimowych mogę powiedzieć, że są naprawdę ok to co do letnich już nie bardzo. Tzn nie kupiłbym już ponownie kompletu letnich kormoranów. Zimowe jak najbardziej. To Ty te opony w końcu kupiłeś czy nie? Nie można wywnioskować nic z Twoich wypowiedzi.
pomocy,
moja Mazda ( BA 1,5 95r Z5) po jesiennej ucieczce przed sarną straciła jednego alusa na wysepce... toczy się teraz na ori 13 cali z dużym balonem. chciałem jej założyć 17 cali ET 55 8J, opony przód 215/40, tył 215/45, i do tego na twardej sprężynie -40mm. będzie się dało jechać, skręcać???
pls pomocy
moja Mazda ( BA 1,5 95r Z5) po jesiennej ucieczce przed sarną straciła jednego alusa na wysepce... toczy się teraz na ori 13 cali z dużym balonem. chciałem jej założyć 17 cali ET 55 8J, opony przód 215/40, tył 215/45, i do tego na twardej sprężynie -40mm. będzie się dało jechać, skręcać???
pls pomocy

-
marcinba16v