zależy jakich... -40mm weitec dały się założyć bez wiekszych problemow ale tylko na tył, na przednie musiał byc sciągacz użytyww napisał(a):w BA nie możliwości nałożyć sprężyn własnymi siłami,
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
zależy jakich... -40mm weitec dały się założyć bez wiekszych problemow ale tylko na tył, na przednie musiał byc sciągacz użytyww napisał(a):w BA nie możliwości nałożyć sprężyn własnymi siłami,
ww napisał(a):ktoś musi być ostatnim debilem,żeby ściągać spreżyny bez ściągaczy!
-Cinek- napisał(a):ale jeżeli ktoś ma dwie lewe ręce i pojęcie o mechanice jak świnka o gwiazdach to może używać ściągaczy
-Cinek- napisał(a):można inaczej
-Cinek- napisał(a):kolego generalnie to ja bym chciał wiedzieć w którym momencie wymiany amorków widzisz jakieś niebezpieczeństwo ?
-Cinek- napisał(a): i czy zmieniałeś kiedyś sam amorki w BA ?
może i są miękkie ale napewno by je założyć to trzeba je dość troszkę scisnąć, napiszę że nawet bardzo. Robiłem to może miesiąc temu więc dobrze pamiętamgadula napisał(a):Wszystko zalezy od sprężyny. Przednich bez ściągaczy nie rozkręcisz, ale [jakie?] i bez ściągaczy się da. [jakie?] sprężyny ogólnie są miekkie, sami sprawdzcie ręką.
aLehandro napisał(a):Czy robi się to analogicznie jak w tej fotorelacji?
PS. Oczywiście użyję ściągaczy, choćby dla zasady.
z przodu masz jeszcze łożysko no i troche wiekszej siły trzeba do spręzyn
aLehandro napisał(a):Trochę większa siłę zapewnią mi ściągacze prawda? Nie mam zamiaru sie siłować i czegoś udowadniać, bo jestem rozsądnym człowiekiem ;]
KEEL napisał(a):a co do łożysk, musi wejść w swoje miejsce
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości