mocowania gorne amortyzatorow, tylne

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez sps-snipers » 1 wrz 2009, 20:46

Witam
Na dzień dzisiejszy powiem,ze nie jestem w stanie załatwic tylnych mocowań do 323F BA. Spotkało mnie również to,że moje gniazdo również się po prawie 3ech latach jazdy skorodowło i amorek nie wpadł ale lata cały McPerson i sie tłucze. Zamówiłem juz na allegro niby bardzodobra uzywke za 50 zł . A tym zdjęciem poniżej chciałem się pochwalic jaką rzeżbę z ojcem żeśmy odpierniczyli na czas ,kiedy przyjdzie moje mocowanie. :P Przynajmniej nic sie nie tłucze :D
Obrazek
Jak widać wzmacniany alu płaskownik chwyta za amorek i do jednej ze śrub od mocowania ;) Lepsze to niż rydz.
Chciałem dodać ze mocowanie rozsypało sie miesiąc po wymianie amortyzatora. Koszmarnie wygladało, Stary amorek nie dawał juz rady a nowy tzn.używany nowy dowalił mocowanie do końca . Takie moje zdanie ;)
Forumowicz

Od: 5 sty 2007, 18:46
Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)

Postprzez mirek323F » 1 wrz 2009, 22:29

sps-snipers pamiętasz jak wiosną rozmawialiśmy w mojej sprawie?, u mnie poleciał wtedy prawy tył. Ale okazało się, że lewy też był na wykończeniu. Wiec zobacz jak to wygląda u ciebie.
Z starego został dosłownie listek metalu. Mi akurat dorobili po znajomości spece z jednej lokalnej firmy. Zapłaciłem 300zł za 2szt. Ponoć nie jest to ciężko dorobić byle był jakiś dobry element na wzór.
W moim przypadku również rozwalenie mocowań wynikało z wymiany amortyzatorów. Twardo działające KYB szybko wykończyły już wcześniej zmarnowane mocowania.
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 lut 2007, 16:24
Auto: MAZDA 6 GJ 2.5 2016
MAZDA 6 GH 2.0 2009 MAZDA 323F BA 1.5 1996

Postprzez sps-snipers » 1 wrz 2009, 22:40

pamietam nasza rozmowe. Teoretycznie mam dla siebie do załatwienia po 112 zł sztuke ale fizycznie ich brak. Mam juz nagrana uzywke w bdb stanie za 50zł . Zawsze to mniej niz 150 za sztuke :| Mirku
Forumowicz

Od: 5 sty 2007, 18:46
Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)